Laatste update 30.06.2023

 • Official statement Hyundai Motorsport na de diskwalificatie van Thierry Neuville
 • Met toch wel bedenkingen bij hun laatste zin. Regels zijn er om gevolgd te worden … Het nu een wending geven naar de veiligheid toe is een trieste uitvlucht. Maar op zo’n rallywegen ( daarmee bedoel ik gravelbaantjes ) waar anders zelden mensen rijden, lijkt me buiten recce-tijd (laten) verkennen toch wel dom. Dat het op tarmac-wegen waar iedereen rijdt of kan rijden gebeurt en zeker buiten de WRC daar ben ik ook van overtuigd … Maar op dit niveau ( en eigenlijk elk niveau ) kan het niet.
 • We kijken al uit naar de volgende BRC-manche de Aarova Rally met toch al wat mooie namen aan de start: Gilles Pyck, Vincent Verschueren, Niels Reynvoet maar ook Maxim Potty én Freddy Loix! Wordt het een mooie strijd tussen de meester en de leerling of kan Maxim terug flitsen?
 • Rally Warrior Chris Ingram “droeg” tijdens de Ypres Rally alle fans mee die hem steunden in zijn Crowdfunding Actie en hem in staat stelden zijn carrière verder te zetten. Laten we hopen op meer voor de immer sympathieke Chris 🤞
 • Tom Boonen gaat het net over de Belgische grens proberen in de Nederlandse GTC Rally met zijn NAPA-Škoda Fabia Rally2.
 • Kris Meeke en James Fulton komend volgend weekend terug in actie tijdens de 5de rally van het Portugese Rally kampioenschap, de eerste op tarmac, de Rali De Castelo Branco.
 • Na een interessante start van het ERC-seizoen aan het stuur van een Skoda Fabia Rally2 Evo, zal Mathieu Franceschi overstappen vanaf de Rally di Roma Capitale naar de nieuwe Skoda Fabia RS Rally2 in deze mooie livery …
 • Hyundai Motorsport bevestigde vandaag Neuville, Lappi en Suninen als Rally1-rijders voor Rally Estonia.
 • De volledige lijst voor WRC Estonia met als Belgen Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Nicolas Gilsoul, Tom Rensonnet en Loïc Dumont:
 • In totaal 24 nationaliteiten zijn aanwezig in Estland.
 • Top 3 na WRC Safari Rally Kenia 2023. Neuville zakt naar plaats 5
 • Jon Armstrong zal in een MRF Ford Fiesta Rally2 deelnemen aan de volgende wedstrijd van het Europees Rallykampioenschap, de Royal Rally of Scandinavia, samen met de Zweedse Julia Thulin.
 • Hyundai Motorsport overweegt – in navolging van Toyota met Katusha – om einde dit jaar of begin volgend een 4de i20 Rally1 in te zetten voor een talentvolle jongere … We veronderstellen Emil Lindholm?
 • Voortbouwend op de geweldige WRC-terugkeer van het asfalt-evenement in 2022, hebben de organisatoren van FORUM8 Rally Japan alles uit de kast gehaald om een ​​onvergetelijke fan-ervaring te creëren met de toevoeging van een geheel nieuw toeschouwersproef in het iconische Toyota Stadium in Aichi. Het stadium biedt plaats aan 45.000 fans.
 • Alle officiële teams tekenen present voor het Goodwood Festival of Speed dat loopt van 13-16 juli. Voor Ford oa. Ott Tänak en Adrien Fourmaux.
 • Paul Lietaer overweegt een deelname aan de komende Killarney Historic Rally in Ierland.
 • De rally Terre de Lozère 2023 vindt plaats van 25 tot 27 augustus 2023 rond Mende in Lozère. Deze rally wordt georganiseerd door de ASA de la Lozère en heeft ook een VHC-editie. Het is vaak ook voor velen een laatste graveltest voor de WRC Acropolis Rally Griekenland. Vaak ook enkele Belgen aan de start daar!
 • De Finse rallykampioen Lauri Joona en nieuwe, knappe bijrijder Janni Hussi zullen deelnemen aan de volgende twee FIA ERC-evenementen in Zweden en Italië met een Skoda Fabia RS Rally2.
 • Toyota Gazoo is meteen na de Safari gestart met de PET voor Rally Estonia en Finland …
 • De deelnemerslijst voor de ERC Rally of Skandinavia is verschenen ( zie hieronder). Op deze lijst vinden we de gebruikelijke “headliners” van het kampioenschap zoals Hayden Paddon, Mads Ostberg, Efren Llarena, Martins Sesks of de Fransman Mathieu Franceschi, maar ook twee grote outsiders met Nikolay Gryazin en Oliver Solberg. Ook Ole Christian Veiby kan misschien wel verrassen. De ERC Junior-klasse zal er deze ronde goed uitzien met zo’n vijftien teams.
 • William Creighton start in deze nieuwe Zweedse zomerrally met een nieuwe M-Sport Ford Rally3.
 • De WRC-kalender voor 2024 ( met 14 wedstrijden ) begint stilaan vorm te krijgen met Monte Carlo, Zweden, Portugal, Acropolis, Kenia, de Central European Rally, Sardinië en Chili die contracten hebben getekend voor 2024, terwijl naar verwachting ook Finland en Japan op de planning blijven. Letland is al aangekondigd als een nieuwe toevoeging en vervanger voor Estland. Dit laat alleen maar vraagtekens achter voor Kroatië en Mexico. De eerste zou in gesprek zijn over een nieuwe meerjarige overeenkomst, terwijl de toekomst van Mexico afhangt van de plannen van het WRC voor zijn tweede evenement in Amerika: USA of toch zoals sommige bronnen al wisten te vermelden Argentinië?
 • De Toyota Yaris Rally2 wordt deze week verder getest in Catalonië – Spanje.
 • De Acropolis Rally viert feest !
 • Komend weekend de 32ste Rallye Villa de Adeje op Tenerife, 5de manche van het Spaanse Asfalt kampioenschap 2023 ( CERA ).
 • Mathieu Franceschi test zijn nieuwe Škoda in voorbereiding op de Ralli di Roma Capitale …