Vincent Verschueren en Jasper Vermeulen hebben in de Ardeca Ypres Rally een knappe zevende plaats behaald na een feilloze wedstrijd. Met een Škoda Fabia Rally2 van de eerste generatie bleek dat het eindresultaat weinig beter kon.

De Ardeca Ypres Rally begon dit jaar met een kwalificatierit in Nieuwkerke op donderdag, waar Vincent en Jasper de Škoda Fabia Rally2 van SXM Competition meteen naar een puike zevende startplek reden. Ook tijdens de eerste wedstrijdlus op vrijdagavond draaide het duo vlot mee in de top tien, hoewel de bandenkeuze niet optimaal was. Dankzij een erg regelmatig ritme wist de Oost-Vlaming zich na de eerste wedstrijddag toch al te verzekeren van de zevende plek, in het spoor van Davy Vanneste en voor Maxime Potty, James Williams en Bernd Casier.

Zaterdagmorgen bleven de banden aanvankelijk wat zorgen baren, maar uiteindelijk kon de Belgische kampioen van 2017 zijn zevende plek met succes verdedigen. “In de eerste lus koos ik voor harde banden vooraan en zachte achteraan, maar door die combinatie was de auto wat uit balans”, vertelde Vincent. “Op die manier zaten we iets te ver achter Davy Vanneste. Ik had graag nog wat met hem kunnen strijden voor de zesde plaats. Wellicht kende hij ook wel zijn problemen of foutjes, zoals iedereen wel zijn issues had, maar het was misschien wel mogelijk geweest moesten we telkens de perfecte keuze hebben gemaakt.”

Vincent en Jasper legden finaal beslag op de zevende plek algemeen, terwijl in het Kroon-Oil BRC een vijfde plaats werd gescoord. In elk geval kan tevreden teruggeblikt worden op het weekend. “We hebben geen enkele fout gemaakt en een goed ritme gereden zonder risico’s te nemen. Meer konden we ook niet doen met deze wagen, terwijl we ons toch af en toe eens hebben getoond tussen de recentere Rally2’s. Dat we eens geen pech kenden is ook een serieuze opsteker. We hebben ons in elk geval geamuseerd. Ik denk dat het voor iedereen een mooi weekend was”, besluit Verschueren.

Na een zomerpauze vindt de volgende belangrijke afspraak plaats op zaterdag 19 augustus, waar met Aarova Rally in Oudenaarde een thuiswedstrijd op het programma staat.

Persbericht Vincent Verschueren en Jasper Vermeulen / Foto’s MijnRally | Nick Pannekoecke