Ze mogen er fier op zijn! Davy Vanneste en Kris D’alleine hebben dit weekend bij de Ardeca Ypres Rally de kleuren van de Belgian VW Club met verve verdedigd. De lokale rijders, ingeschreven met een Volkswagen Polo GTI Rally2 van SXM Compétition, waren in de Kattenstad niet weg te slaan uit de voorste gelederen. Hun consistentie en betrouwbaarheid werden uiteindelijk beloond met een knappe zesde plaats in het algemene klassement.

Vier jaar na zijn laatste deelname met een Volkswagen aan de rally in de Kattenstad, schitterde Davy Vanneste opnieuw voor het merk uit Wolfsburg in de Ardeca Ypres Rally. Aan het stuur van de Polo GTI Rally2 van het SXM Compétition team legde de West-Vlaming afgelopen weekend beslag op een zesde plaats in het algemene klassement en tevens de zilveren medaille in het British Rally Championship. Al droomde hij van een top 3-notering, toch heerste er tevredenheid met dit resultaat voor eigen publiek.

“We kunnen tevreden zijn over onze prestaties”, bevestigt Davy. “Fourmaux, Ingram, Potty, Cherain en Reynvoet: als je kijkt naar de namen van de rijders die boven ons staan in het klassement, dan hoeven we ons nergens voor te schamen! Sommigen van hen komen uit in het wereldkampioenschap en allemaal hebben ze een pak meer ervaring en wedstrijdritme. Toen we op drie klassementsproeven van het einde op acht seconden van het podium stonden, konden we nog dromen. Over de hele rally genomen, was het echter onmogelijk om hen te kloppen. Dat gezegd zijnde, ik ben blij dat ik bij deze rally de rol van outsider heb kunnen spelen!”

Davy Vanneste en Kris D’alleine waren constant in de top 10 terug te vinden. Bij de eerste klassementsproef klokten de rijders van de #7 een uitstekende vierde chrono. “We waren vanaf het begin gerustgesteld”, legt de rijder uit Menen uit. “We beschikten na de Monteberg Rally en de Rally van Wervik nog niet over de perfecte afstelling. Tijdens een testsessie hebben we verder aan de afstelling gesleuteld, maar we trokken afwachtend naar de start. Al in de eerste kilometers bleek dat er geen reden was voor twijfel en nadien hebben maximaal genoten van elke minuut aan het stuur van deze Volkswagen Polo GTI Rally2. Wat een plezier!”

VANNESTE Davy / D’ALLEINE Kris – VW Polo Rally 2

Het duo reeg vol vertrouwen de klassementsproeven aan elkaar zonder daarbij grote fouten te maken. Een huzarenstukje in Ieper, waar de grachten langs de smalle en hobbelige wegen geen enkele ruimte voor fouten laten. “We hebben ook wat geluk gekend met enkele lekke banden”, erkent Davy. “We hadden last van een trage leegloper, maar verloren daarbij niet veel tijd. Voor de rest was er niets aan te merken op de betrouwbaarheid! Alles liep perfect en ik moet SXM Compétition bedanken voor hun harde werk.”

Voor de 44-jarige West-Vlaming en zijn copiloot waren alle ingrediënten dus aanwezig om volop te genieten van deze thuiswedstrijd, de sfeer incluis. “Ieper is voor ons het feest van het jaar”, glimlacht Davy Vanneste. “Onze familie en vrienden zijn erbij, wat de rally echt bijzonder maakt. Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om mijn partners en de Belgian VW Club te bedanken voor de steun. Zonder hen zou het onmogelijk zijn om deze rally te betwisten!”

Info Belgian VW Club