Met geweldige chrono’s en zijn gekende spectaculaire rijstijl, heeft Paul Lietaer opnieuw indruk gemaakt tijdens de Ardeca Ypres Rally. Op zijn 65ste won hij voor de tiende keer de strijd bij de Historics in Ieper, waar na 29 afzonderlijke edities dit jaar geen aparte wedstrijd werd georganiseerd voor de klassiekers. 

“Voor mij is een afzonderlijke Ypres Historic Rally niet nodig. Ik vind het heel plezant om me te meten met de moderne Rally2’s. Ik ben er zeker van dat ik met mijn Opel Ascona 400 een paar 4×4’s nerveus kan maken,” lachte Paul Lietaer voor de start.
Na de vroege opgave van Dirk Deveux, die zijn Ford Sierra 4×4 Cosworth met technische averij aan de kant moest zetten, was ook Stefaan Stouf van bij de start al quasi kansloos. Stouf kreeg immers een minuut straftijd wegens illegaal verkennen. De vishandelaar uit Nieuwpoort was vrijdagavond de snelste. De Ford-rijder naderde tot op 46″6 van Lietaer, maar zaterdagochtend ging het bijna onmiddellijk fout. Door het warme weer ging de turbo stuk. 
Paul Lietaer, voor de 44ste keer aan de start in Ieper, amuseerde zich en reed toptijden, goed voor de zege in Historic en een schitterende 23ste plaats algemeen. 
“We hebben ons enorm geamuseerd. Na de opgave van Stouf, heb ik me gemeten met een paar Rally2’s. Het was een mooi weekend,” aldus de winnaar die zijn 10de overwinning pakte Ieper.

Info: BRC Media