BRC Masters Logo

Natuurlijk moeten we niet zoeken naar een favoriet in de Master Cup tijdens de Ardeca Ypres Rally die volgend weekend verreden wordt. Met elf overwinningen op zijn naam is Freddy Loix de absolute zegekoning van Ieper. Bovendien is hij dit jaar goed gewapend, want zijn Skoda Fabia RS Rally2 is wellicht de snelste Rally2 van het veld. Fast Freddy, deze week gehuwd met Marie en bovendien aan de start met startnummer 11 als eerbetoon aan zijn elf overwinningen, mikt ongetwijfeld hoger. Een podiumplaats tussen de jonge garde, dat is zijn doelstelling. Bij de routiniers zal hij toch wel weerwerk mogen verwachten van Jos Verstappen, al moet die even terug het vertrouwen opbouwen na zijn klapper in Bertrix. Dan heeft Roger Hodenius, de autoritaire leider in de Master Cup, betere papieren. Met Jimmy D’hondt en Bert Coene staan er nog twee Masters aan de start, beiden met een Ford Fiesta. Bij de GT-rijders komen Tim Van Parijs en Chris Vandamme in aanmerking voor Master-punten. En met Patrick Snijers in de kleine Ford Fiesta Rally3 is ook in RC3 ervaring goed vertegenwoordigd. De meeste Masters bevinden zich logischerwijze in Historic, waar het veld aangevoerd wordt door het 65-jarige fenomeen Paul Lietaer met zijn Opel Ascona. Hij neemt het op tegen onder andere Stefaan Stouf, Dirk Deveux, Dirk Vermeersch, Geert Lacour en Didier Vanwijnsberghe, om er maar enkele te noemen. Kortom, een mooi startveld voor de BRC Master Cup in Ieper.

Stefaan T’joens voert het 2WD-veld aan

BRC 2WD Trophy

Het peloton van de Ardeca Ypres Rally wordt afgesloten met een aantal deelnemers in de 2WD Trophy, voorbehouden voor tweewielaangedreven wagens tot 2 liter die rijden op conventionele banden. Gelet op zijn ervaring in de 2WD Trophy, is Stefaan T’joens de logische favoriet, al zijn we ook benieuwd hoe ver Jeffrey Derycke kan komen met zijn originele Toyota Starlet. Voor de kleine wagens is het in elk geval een zware tweedaagse van 221 km tegen de klok. 

Info: BRC Media