Ardeca Ypres Rally

Historic BRC 2023

Na 29 zelfstandige edities van de Ypres Historic Rally, wordt er in 2023 geen afzonderlijke wedstrijd georganiseerd voor historic-wagens in de Ardeca Ypres Rally. Net als in de meeste BRC-wedstrijden, starten de deelnemers aan het Historic BRC gewoon tussen de andere, moderne wagens. 

De winnaars van de vorige twee edities, Paul Lietaer in zijn Opel Ascona en Stefaan Stouf met zijn Ford Sierra 4×4 Cosworth, gaan als topfavorieten van start. De twee referenties zullen zich ongetwijfeld in de kijker willen rijden. Ook Dirk Deveux brengt zijn Ford Sierra 4×4 Cosworth aan de start, maar hij mikt vooral op een goed resultaat voor het kampioenschap. Lietaer en Stouf zullen eerder moeten uitkijken voor de snelle BMW’s M3 E30 van Pieter-Jan Maeyaert, Cedriek Merlevede, die hopelijk het weggedrag van zijn M3 weer op punt heeft staan, en Didier Vanwijnsberghe. Dat belooft een spannende strijd te worden, net zoals in het najaar toen Lietaer nipt won voor Maeyaert, waarna die op zijn beurt de snelste was in Tielt. 

Verder in het veld volgen de Porsches 911 van Patrick Mylleville en Geert Lacour, beiden op jacht naar een mooie ereplaats, net als Olivier Breittmayer met zijn exclusieve Ferrari 308 GTB. De Ford Escorts van Koen Verhaeghe en Marijn Hoens zijn referenties voor de Opel Kadett van Rudi Dekimpe en voor de Fiat 124 Spider van Dirk Vermeersch.

Bron en foto’s VZW Superstage