Na de South Belgian Rally en de Sezoensrally krijgen de deelnemers aan de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux eind deze week de lastige chronoritten van de Westhoek voorgeschoteld, in het kader van de Ardeca Ypres Rally. Hoewel Oostenrijker Julian Wagner bovenaan de tussenstand prijkt, kan hij nog lang niet op zijn lauweren rusten…

Na in Vresse-sur-Semois te hebben gezegevierd moest de Duitser Marijan Griebel (Peugeot) in Bocholt het hoofd buigen voor Julian Wagner (Peugeot). Die nam er al snel de leiding in handen en reed er autoritair naar de winst. In de Westhoek wordt het duel tussen de twee getalenteerde Duitstalige rijders verder gezet. Ga er maar van uit dat Griebel, die in de tussenstand 12 punten achterstand telt op Wagner, er alles zal aan doen om die kloof (op zijn minst gedeeltelijk) te dichten!

Logo Stellantis Motorsport Rally Cup Belux

In het kielzog van de twee toppers wil Tom Heindrichs (Opel), beste Junior van het kampioenschap, zijn stijgende lijn verder zetten. Dat zou hem kunnen toelaten in de top 3 algemeen te geraken. De rijder van de Corsa Rally4 uit de ateliers van LifeLive krijgt tijdens de twee traditioneel heel lastige wedstrijddagen in ieder geval een stevige brok op het bord.

Benjamin Bosseloir (Peugeot), na Heindrichs tweede in de Junior-tussenstand, wil de degens kruisen met de Britse vaste waarde Niall O’Sullivan (Peugeot), terwijl Maxim Decock (Opel) na een wat lastige Sezoensrally zal proberen om in de tussenstand wat plaatsen te winnen.

Het grote nieuws voor de Ardeca Ypres Rally is de aanwezigheid van Luxemburger Steve Fernandes (Peugeot), die heeft besloten om zich in de strijd voor de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux te mengen. Met zijn snelheid en ervaring zou hij wel eens voor scherprechter kunnen spelen.

Stellantis Motorsport Rally Cup Belux logo

De Ardeca Ypres Rally wordt over twee dagen afgewerkt, met op vrijdagnamiddag en -avond twee lussen van vier proeven, en op zaterdag 24 juni nog tien chronoritten. Het finishpodium wordt op zaterdagavond rond 20 uur verwacht.

Bron Stellantis Rally Cup Belux