We trekken volgend weekend naar Kenia voor de zevende ronde van het World Rally Championship. In de buurt van Naivasha, ongeveer twee uur rijden ten noorden van Nairobi, de hoofdstad van Kenia, en in een vijfdaags format, zullen de deelnemers woensdagochtend al de shakedown aanpakken om pas op donderdagmiddag verder te gaan met de Kasarani superspecial. De rally wordt dan hervat van vrijdag tot en met zondag.

34 teams (waaronder 10 Rally1 en 15 Rally2) zullen strijden over negentien specials (355,92 km). Bij Toyota vier Yaris Rally1 met Rovanperä, Ogier, Evans en Katsuta. Hyundai gaat verder met zijn drie piloten Neuville, Lappi en Sordo, terwijl er drie Ford Puma Rally1 zullen zijn met Tänak, Loubet en Serderidis.

De WRC-2-categorie zal zeer beperkt zijn met weinig auto’s, waaronder Kajetanowicz, Prokop, Munster en ook Solberg, die er echter voor kozen om in deze ronde niet te scoren in het kampioenschap.

De Timing:

De deelnemers :

Kaarten in Google Maps : https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1PNZBg61XZIMtlQf9agOGYSj5UHCYChk&ehbc=2E312F

📸 Toyota Gazoo WRT

Info Pirelli :