In samenwerking met Make-a-Wish en Club Superstage zal Tom Boonen op donderdag 22 juni de wens van Lance Alleweireld uit Heuvelland vervullen door hem mee te nemen in een ritje aan boord van een Porsche 997 GT3 op de shakedown in Nieuwkerke. Lance Alleweireld lijdt aan de ziekte van Duchenne, een erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt, waardoor hij aan een rolstoel gekluisterd zit. 
Dit jaar geen Tom Boonen op de startlijst van de Ardeca Ypres Rally, maar de wielerlegende komt wel in actie op de Clarebout Potatoes Shakedown in Nieuwkerke op donderdagavond 22 juni. Niet met zijn Skoda Fabia, maar met een Porsche 997 GT3, een wagen ter beschikking gesteld door Christ Vandamme, eigenaar van A&D Trucks en Trailers uit Izegem. 

Verder is Lance superfan van Thierry Neuville en mist hij geen enkele editie van de Ypres Rally. Daarom is het zijn grote droom om eens met een rallywagen mee te rijden en die droom gaat op de shakedown in vervulling. Terwijl de ouders van Lance, Xavier en Virginie, met hun zoon ook een rondleiding achter de schermen krijgen bij Club Superstage, kijkt Lance Alleweireld al enorm uit naar dit avontuur. “Tom Boonen mag zeker eens gas geven op de shakedown. Ik wil wel eens voelen wat de Porsche kan. Het is mijn lievelingsauto!’
Tom Boonen en Lance Alleweireld zullen tussen de Qualifying Stage en de Shakedown hun runs afwerken. 

Bron SuperStage VZW / Make-a-Wish Ardeca Ypres Rally 2023