• De 3de Rally de Lisboa was een ware strijd tussen Armindo Araújo en José Pedro Fontes. Gewonnen door eerstgenoemde. In de Toyota Gazoo Racing Iberian Cup een klinkende overwinning voor Daniel Berdomás. Maar liefst 4 Yarissen van deze cup in de Top10! Sergi Francolí, tweede in Lissabon, wordt de leider van de beker.
 • Martins Sesks won overtuigend zijn thuisrally TET Rally Liepaja voor ERC-leider Hayden Paddon. Sesks nadert nu ook wel op leider Paddon in de tussenstand na winst in de PowerStage. De gescoorde punten in deze ERC-manche vindt je hier onder.
 • Opmerkelijke 4de Joshua McErlean die met co James Fulton (ex-co van Craig Breen) reed.
 • Jon Armstrong wint voor de 4de opeenvolgende keer de ERC3.
 • Ola Nore Jr. met Torstein Eriksen als co wint opnieuw de ERC4 én Junior-categorie. Al moet gezegd dat de 19-jarige Max McRae – zonder zijn tijdsstraf wegens te vroeg aan de TC – winnaar was geweest …
 • Thomas Martens kon – na zijn versnellingsbakproblemen van gisteren – vandaag sterk opklimmen in het klassement van de Nationale TET Rally Liepaja en had nog een eindsprint in huis …
 • Yoann Bonato is goed op dreef de laatste weken en won nu ook de Rallye Vosges – Grand-Est tellende voor het Franse tarmac kampioenschap. Na een secondenslag vandaag met Hugo Margaillan hield Yoann iets minder dan één seconde over op Hugo. William Wagner viel al in KP2 uit na een crash. Publiekslieveling Ludovic Jeudy plaatste zijn Peugeot 205 nog juist binnen de Top10.
 • In het kader van de Rallye Vosges – Grand-Est was er ook een manche van de ADAC Opel Electric Rally Cup plaats. De Zweed Calle Carlberg vierde zijn eerste overwinning in de ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” In de tabel scheidt slechts één punt Reiter en Carlberg, de sterke Pröglhöf staat derde.
Rallye Vosges 2023 ADAC Opel Electric Rally Cup
 • Er stond geen maat op Nikolay Gryazin in de San Marino Rally 2023. Hij won ook 7 van de 9 KP’s. Deze wedstrijd was ook de eerste echte rally waarin de FIA Rally Stars hun kunnen mochten tonen en dat deed Gill Taylor met verve. Hij werd eerste Rallystar maar tevens eerste Rally3 en een Top10 plaats algemeen.
 • De stand in het Italiaanse rallykampioenschap 2023 na deze rally SPARCO CIAR CLASSIFICATION: 1. Crugnola 108pt; 2. Andolfi 61pt; 3. Basso 38,5pt; 4. De Tommaso 36pt; 5. Bottarelli 21pt. In het CIRT: 1. Andreucci 27pt; 2. Ciuffi 20pt; 3. Gryazin 15pt; 4. Panzani 13pt; 5. Costenaro 12pt; 6. Vagnini 10pt; 7. Oldrati 10pt; 8. Dati 9pt; 9. Scandola 6pt; 10. Tali-Tonso 3pt;
 • José Antonio Suárez en Alberto Iglesias zijn de overtuigende winnaars geworden van de 56ste Ourense Recalvi Rally en behaalden hun eerste S-CER-overwinning (Supercampeonato de España de Rallyes) met de Škoda Fabia RS Rally2 van het Recalvi-team. De Asturische piloot heerste waarmee hij zichzelf voor de zomerstop tot leider in het S-CER bekroonde.
 • De VechtdalRally was een kolfje naar de hand van Kevin van Deijne die na twee 2de plaatsen een Rally2-overwinning op zak heeft.
 • Jari Huttunen wint dan weer de 4de manche van het Finse Rallykampioenschap voor Laurie Joona.