Mārtiṇš Sesks zal deze week in zijn thuisronde van het FIA European Rally Championship mikken op een nieuwe overwinning – nadat hij even “weg” was.

De ongebruikelijke voorbereiding van de Let op de Tet Rally Liepāja, die plaatsvindt van 16 tot 18 juni, was een poging om gefocust te blijven te midden van de golf van media en interesse van fans na zijn overwinning op het vorige ERC-evenement in Polen.

Nadat hij in 2022 voor het eerst de eerste plaats behaalde in de Tet Rally Liepāja door alle 12 proeven te winnen, wordt de 23-jarige aangekondigd als de grote favoriet om deze week opnieuw te winnen.

Maar Sesks, geboren in Liepāja en in een Škoda Fabia RS Rally2 voor Team MRF Tyres, houdt die verwachtingen in toom.

“Ik was de afgelopen weken in radiostilte, leefde rustig met een gemakkelijke voorbereiding, probeerde me een beetje te verbergen omdat iedereen praat en ik wil praten over de resultaten na Rally Polen” zei hij.

“Er is maar één vraag van de media en één onderwerp en het gaat over winnen. Ik blijf kalm op dit punt zonder grote verwachtingen. We zullen zeker ons best doen en ons voorbereiden zoals we doen voor elke rally. Maar ik ben een piloot voor het volledige ERC-seizoen en dit is één van de acht rally’s. We moeten het grote plaatje bekijken.”

Sterke deelnemerslijst voor Liepāja’s snelle ERC-wedstrijd

De organisatoren van de Tet Rally Liepāja hebben 58 teams aangetrokken, waarvan 46 in aanmerking komen voor ERC-punten en 17 in de rij staan ​​voor actie in het met Hankook uitgeruste FIA ​​Junior ERC Championship, waarvan het Letse evenement de tweede ronde van het seizoen is.

Ceremonial start at FIA European Rally Championship in Liepaja, Latvia on 01st July 2022 // @World / Red Bull Content Pool // SI202207012147 // Usage for editorial use only //

Twintig teams nemen deel in de Rally2-klasse waaronder Hayden Paddon ( Hyundai BRC Racing Team op Pirelli ), de regerend ERC-kampioen van Team MRF Tyres Efrén Llarena, Mathieu Franceschi, de Franse winnaar van de graveltitel 2022, die de hoogst geplaatste piloot met Michelin-banden is.

Citroën C3 Rally2-rijder Mads Østberg voegt zich ondertussen bij Paddon als één van de twee winnaars van een WRC-evenement. Max McRae, de 18-jarige neef van wijlen Colin McRae, is helemaal klaar voor zijn tweede Junior ERC-optreden na zijn puntendebuut in Polen.

De ERC-sterren en hun auto’s worden op de proef gesteld in 10 etappes goed voor 183,89 snelle kilometers. Hoogtepunten zijn onder meer back-to-back passages van de grotendeels Tukums-proef in etappe één, een super speciale etappe door de straten van Liepāja op zaterdagavond en de rallybeslissende Krogzemji Power Stage vanaf 15:05 lokale tijd op zondag.

Officiële website

Kaarten

Deelnemerslijst:

Timing:

Op deze site en de Facebook+ Twitteraccount van JoHu ook met regelmatige updates te volgen.

Ceremonial start at FIA European Rally Championship in Liepaja, Latvia on 01st July 2022 // @World / Red Bull Content Pool // SI202207012154 // Usage for editorial use only //

Info en foto’s ERC Media