Lyssia Baudet en Daphné Henry wisten de Rally of Bertrix te beëindigen op de zesde plaats van de Clio Cup. In hun bolide in de kleuren van het RACB National Team zetten de jongedames enkele bemoedigende tijden neer. Na een sortie gaven ze blijk van doorzettingsvermogen.

Lyssia Baudet wist opnieuw een examen met brio af te leggen. De jongedame, studente fysiotherapie, is sinds enkele dagen ondergedompeld in tijdrovende examens. Maar naast de examens die ze aflegt als studente, zijn er ook de eisen van het Belgian Rally Championship, waar ze in het kader van de Clio Cup de kleuren van het RACB National Team verdedigt.

Lyssia Baudet Clio Trophy 2023

Zo legden Lyssia Baudet en haar corijder Daphné Henry zich sinds zaterdagochtend toe op de taak om de smalle en bochtige wegen in en rond Bertrix te verkennen, om te proberen er de snelste tijden uit hun jonge carrière neer te zetten. Zaterdagavond, aan het eind van de eerste lus van drie chronoritten, stond de Clio op de vierde plaats van de Cup en op een 25ste plaats (op 58 deelnemers) algemeen. Misschien was het dit uitstekende resultaat of het gebrek aan ervaring dat er voor zorgde dat de zwart-geel-rode Clio bij de eerste proef op zondag in de fout ging.

“In de remzone was er, ook door het rubber van de wagens voor ons, minder grip dan verwacht”, geeft Lyssia toe. “We zijn dan ook in de berm beland en de voorkant van de Clio was ingedrukt. Blijkbaar waren de intercooler en de voorbumper beschadigd, waardoor de motor niet langer voldoende werd gekoeld. Door de schuiver verloren we anderhalve minuut, maar door het gebrek aan vermogen verloren we in de volgende tweede proeven ook heel wat tijd.”

Gelukkig kon het team onder leiding van Olivier Cartelle er voor zorgen dat er in het servicepark wonderen werden verricht. “In recordtijd werd er voor gezorgd dat onze Clio opnieuw helemaal in orde was, zowel qua vorm als qua prestaties”, benadrukt Lyssia. “Daphné en ik konden de laatste drie proeven aansnijden met een wagen in perfecte staat. We zijn het team van CRT dan ook heel dankbaar voor hun vakkennis, efficiëntie en motivatie.”

Zo wisten Lyssia Baudet en Daphné Henry hun ervaring in de rallysport gevoelig uit te breiden. “Met de uitzondering van de schuiver op zondagochtend ben ik over het algemeen heel tevreden over het resultaat”, stelde Lyssia. “In de laatste proef wisten we toch de derde tijd in de Clio Cup neer te zetten. Dat het verschil met de rijder op de tweede tijd relatief groot is, dat kan worden verklaard dat we tijdens die laatste proef lek reden.”

Een eerste geslaagde examen dus voor de jongedame. Vanaf deze maandag volgt opnieuw de studentikoze uitdaging.

Kroon-Oil BRC

Bron en foto’s BRC Media