• Iedereen gelijke kansen op een nieuw parcours
  • Prachtige natuurlijke klassementsproeven
  • 10 teams aan de start

Amper drie weken na de Sezoensrally, met zijn uitdagende proeven op maaskiezel, trekt de Clio Trophy Belgium voor zijn derde wedstrijd van het seizoen naar de provincie Luxemburg, waar de deelnemers het parcours van de nieuwe Rally of Bertrix zullen ontdekken. Net zoals in Bocholt, staan er ook nu weer 10 teams aan de start, waarmee de Clio Trophy Belgium een groot aandeel zal hebben in het geboden spektakel.

De Rally of Bertrix telt drie lussen van drie klassementsproeven, gespreid over twee dagen. Zaterdag in de vooravond, vanaf 17h30, wordt de eerste lus afgewerkt, waarna zondagochtend de resterende twee ronden van drie proeven worden afgewerkt. Dit levert een parcours op van 121 km tegen de klok. Het parcours is snel, technisch en natuurlijk, maar vooral nieuw, want het is de allereerste editie van deze Rally of Bertrix.

Ook deze keer is het startveld goed gevuld, met 10 deelnemers in de Clio Trophy Belgium, die aangevoerd wordt door Pierre-Manuel Brasseur, die met vertrouwen naar Bertrix kan afreizen na zijn overtuigende overwinning in Bocholt. Daarmee heeft hij trouwens in de tussenstand de leiding overgenomen van Lander Depotter, die op 2 punten volgt. Depotter, winnaar van de openingsmanche, wil de koppositie terug. Xavier Dekeyser eindigde in Bocholt op een knappe derde plaats, tevens zijn positie in de tussenstand. Lyssia Baudet, vierde, wil zich ongetwijfeld herpakken na een minder geslaagde kennismaking met het Limburgse onverhard. Op een voor haar vertrouwd type parcours, moet ze, samen met Daphné Henry, opnieuw met de kopgroep kunnen aansluiten. In de stand staat ze op gelijke hoogte met Aaron Duville, die een regelmatig seizoen afwerkt. Nikolai Bruyneel wil ongetwijfeld ook aansluiten bij de kopgroep, na een ongelukkige seizoensstart.

Voor de Nederlander Nard Ippen wordt het zijn eerste kennismaking met een snel en natuurlijk parcours in het zuiden van het land. Voor Joé Plattes hopen we op meer geluk dan in Dinant, waar zijn debuut in de Clio Trophy heel vroeg eindigde met een sortie. Ook Thibaut Vandeputte, door pech geveld in Bocholt, en René Degroote, die voor de eerste keer aan de start komt, hopen hun eerste punten van het seizoen te scoren in Bertrix. 

“Deze Rally of Bertrix wordt heel boeiend, want het is een nieuwe wedstrijd, dus iedereen start zonder parcourskennis. Zeker voor de jonge rijders is dit een mooie uitdaging, maar ook voor onze routinier, Xavier Dekeyser, die een knappe podiumplaats pakte tussen het jonge geweld in Limburg. We zijn blij dat er opnieuw 10 teams aan de start komen. In het bijzonder zijn we verheugd dat Joé Plattes weer van de partij is na zijn ongelukkige sortie in de Rallye des Ardennes. René Degroote maakt zijn debuut in Bertrix”, vertelt Sandrine Wanson, coördinatrice van de Clio Trophy Belgium bij organisator MY Racing. 

Bron / Foto Clio Trophy Belgium – MY Racing.