• Topklasse DRM met een record startveld bij de Rallye ADAC Mittelrhein
  • Lokale held Jonas Ertz mikt voor de thuisfans op de eerste plaats in de DRM2
  • De Eifel en de Moezel gelden als een hoogtepunt in de kalender.

Het Duitse Rallykampioenschap is al halverwege en ontmoet de legendarische Moezel-proeven. De Rallye ADAC Mittelrhein is op 9/10 Juni de derde van in totaal vijf kampioenschapsrally’s en wordt, na de succesvolle première vorig jaar, beschouwd als een hoogtepunt op de DRM-kalender. In totaal nemen 83 teams deel aan de rally door de wijngaarden, die deels door passages van de voormalige ADAC Rallye Deutschland leidt. Een record startveld van 22 Rally2-wagens zal strijden in de topklasse DRM, waaronder sterke gastrijders uit Nederland en Denemarken.

Christian Riedemann trekt ten strijde!
Na de tweede plaats bij de Rallye Sulingen komen Julius Tannert en bijrijder Frank Christian als leiders in de DRM-stand naar de Rallye ADAC Mittelrhein. Het doel van de bemanning van de Škoda Fabia RS Rally2 is om de achtervolgers op afstand te houden. “We willen Christian Riedemann en Philip Geipel voorblijven en onze voorsprong vergroten. Marijan Griebel is als lokale held waarschijnlijk onverslaanbaar aan de Moezel, maar na zijn mislukking in Sulingen heeft hij nog weinig kans op het kampioenschap. Als we er foutloos doorheen komen, behoren we tot de koplopers”, belooft Julius Tannert.

Christian Riedemann en Nico Otterbach willen dat voorkomen in de Hyundai i20N Rally2, die na hun duidelijke succes in Sulingen als tweede in de tussenstand goede kandidaten zijn voor de titel. “Voor Sulingen heb ik al gezegd dat de kaarten opnieuw geschud zouden worden en zo is het ook gebeurd. Het kampioenschap is geopend. Ik reed de klassementsproeven in de regio rond Föhren tijdens de WRC-manches en deed het vorig jaar goed bij het debuut van de Rallye Mittelrhein. De proeven door de wijngaarden zijn iets heel bijzonders en unieks in de wereld. Als lokale held weet Marijan het hier het beste en moet hij punten scoren na de mislukking in Sulingen. We kijken in de eerste plaats naar Julius, we willen hem voor blijven en zo het gat naar hem verkleinen”, onthult Christian Riedemann zijn plan. Derde overall en huidige Duitse rallykampioenen Philip Geipel en Katrin Becker (Škoda Fabia Rally 2 Evo) worden als outsiders beschouwd. Het duo eindigde bij hun eerste optreden in de wijngaarden in 2022 als vierde, maar met de opgedane kennis van het parcours zijn ze zeker goed voor een topplaats. De duidelijke favoriet voor zijn thuisrally is Marijan Griebel, die in Hahnweiler woont, een uurtje rijden. De tweevoudig DRM-kampioen en winnaar van vorig jaar zit echter met copiloot Tobias Braun in de Škoda Fabia RS Rally2 en staat na zijn nulpunter in Sulingen onder druk en moet winnen om de leiders vanaf de vijfde plaats wat bij te benen.

Tien klassementsproeven door de Eifel en langs de Moezel

Routes van de voormalige ADAC Rallye Deutschland werden dit jaar weer geactiveerd voor de Rallye ADAC Mittelrhein. In totaal liggen tien klassementsproeven met een lengte van maar liefst 133 kilometer in de Eifel en langs de Moezel voor de deelnemers. Behalve het toeschouwerscircuit Bergweiler staan alleen start-finish testen staan op het programma. Op de eerste dag worden de piloten uitgedaagd op harde hellingen en snelle asfaltwegen, voordat ze op zaterdag het kronkelende heuvellandschap van de wijngaarden ingaan.

De start is op vrijdag om 16.30 uur in het Trier Region Industrial Park (IRT) in Föhren, waar ook het rallycentrum is gevestigd. Daar vindt ook de prijsuitreiking plaats op zaterdag na de laatste klassementsproef rond 16.30 uur.

De deelnemerslijst:

Timing :

Info ADAC DRM