Breekt Cédric Cherain de ban?

Rally of Bertrix – 10-11 juni 

Kroon-Oil BRC

Dit weekend maakt de Rally of Bertrix zijn intrede in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Meer nog, het is zelfs de allereerste editie van deze wedstrijd georganiseerd door het team van Pierre Delettre, die een deel van de proeven al gebruikte voor zijn gekende Legend Boucles @ Bastogne. 
De timing is, deels door een lokaal wielerevenement, eerder bijzonder te noemen met een lus van drie klassementsproeven zaterdag in de vooravond, gevolgd door nog eens twee lussen van dezelfde drie proeven op zondag. De deelnemers mogen zich opmaken voor 121 km op snelheid op een snel, uitdagend en natuurlijk parcours. 
Wat het startveld betreft, presenteert de eerste editie van de Rally of Bertrix een mooie affiche met 67 deelnemers, waaronder de huidige leider in het Kroon-Oil BRC, Maxime Potty. De Citroën-piloot heeft al het maximum op zak in de Cup-wedstrijden, maar het is mooi dat de 23-jarige piloot uit Hamois de strijd niet uit de weg gaat. 

Dat doet Cédric Cherain trouwens nooit. De Luikenaar wil in Bertrix de ban breken en zijn eerste overwinning boeken met de Hyundai i20 N Rally2. Zowel Cherain als Potty zullen moeten uitkijken voor Jos Verstappen, want die toonde in de Sezoensrally zijn snelheid in de nieuwe Skoda Fabia RS Rally2. Dit parcours is voor iedereen nieuw, dus deze keer zal de vroegere F1-coureur geen nadeel hebben op het vlak van parcourskennis. 
Voor de dichte ereplaatsen tippen we op John Wartique, sinds de Rally van Wallonië sterk op dreef met de Citroën C3 Rally2, en op Roger Hodenius, die in de TAC Rally met de nieuwe Skoda meteen een vijfde plaats behaalde. Emile Breittmayer wil ook graag de aansluiting maken met dit groepje in zijn Skoda Fabia, net als het groepje Tom Boonen, Sébastien Incardona en Emeric Rary. Corentin Dozot wil in eigen streek eens proeven van een Citroën DS3 R5. De jonge kerel heeft met de Luxemburger Tommy Rollinger in zijn Peugeot 208 T16 een mooie referentie bij de R5’s van de eerste generatie.

Op de natuurlijke proeven is het, zeker bij droog weer, uitkijken naar de tijden van de krachtige GT’s, te beginnen met de Porsche 997 GT3 van Marvyn Henrard. Hij krijgt weerwerk van Christophe Daco, die in Vresse bewees erg snel te zijn op dit type parcours, en van Olivier Collard, die zijn 997 GT3 ongetwijfeld verbeterd zal hebben na de Rally van Wallonië. Amaury Molle neemt het op tegen de Porsches met de Alpina A110 RGT.
Verder verwachten de fans veel spektakel en ook toptijden van de lokale specialist Laurent Mottet, die bij Sébastien Loeb een Peugeot 306 Maxi huurde voor zijn thuisrally. Wellicht een interessante speelkameraad voor de tenoren van de Moood M-Cup, Philip Lommers, Franky Boulat en thuisrijder Loïc Pirot. 

Afspraak zaterdag in Bertrix, waar de eerste lus van 3 proeven van start gaat rond 17h30. 
 

Info & foto’s BRC Media