Grégoire Munster en Louis Louka zijn deze middag na een vroegtijdig afgesloten PowerStage als 11de algemeen en 7de WRC2 in WRC Rally Italia Sardegna geëindigd.

Het was de eerste keer voor Greg en Louis op het Italiaanse eiland en de ervaring was op zijn zachtst gezegd intens. Het weer was heel wisselvallig en kon in een oogwenk veranderen van een stralende zon naar echte stortregens!

3 dagen lang bleven Greg en Louis uit de problemen en vonden ze enkele goede verbeteringen aan de set-up, maar ze wilden meer! De proeven van zondag bevielen goed, dus wilden ze wat proberen op zondag en slaagden erin om goede tijden neer te zetten. Toen kwam de laatste proef die ongelooflijk lastig was. Ze probeerden zo efficiënt mogelijk te zijn in deze gekke omstandigheden terwijl ze probeerden de finish te halen.

Dit hebben ze gedaan en met de snelste tijd op de PowerStage! Spijtig genoeg geen punten hiervoor omdat de rally en de PowerStage dus vroegtijdig en uit veiligheid werd afgesloten wegens de hevige onweders die op dat moment het oosten van Sardinië teisterden. Zo konden niet alle WRC2’s hun laatste proef afwerken. Ook enkele ceremonies werden noodgedwongen afgelast.

📸 Grégoire Munster | BMA