Deze namiddag nog een omloop van 3 KP’s. In de WRC-categorie een sterke Neuville deze namiddag die toch wat meer in de running zit met zicht op de nog komende dagen. Lappi begon met een scratch. Neuville – vandaag wat “vechtend” met een nukkige handrem – won daarna en de door regen geteisterde 50km-lange Monte Lerno KP was een kolfje naar de hand van wereldkampioen Kalle Rovanperä die een patent heeft op natte KP’s.

Esapekka Lappi kon gedurende de namiddag een heel stuk afknabbelen van zijn achterstand in zoverre zelfs dat hij nu leider is na Dag 2, weliswaar heel nipt. Neuville volgt op 18.6s als derde. Kalle Rovanperä kon zelfs 3 plaatsen winnen in de laatste KP en sprong van plaats 7 naar 4! Pierre-Louis Loubet startte de namiddag sterk met een 2de tijd op KP5. Leek dan weer de pechvogel van de rally te worden door aan de start van KP6 door problemen met zijn versnellingsbak zijn geplande start te missen. Leek een nieuwe poging te krijgen na Sordo. Werd dan gered door de plotse annulatie om veiligheidsredenen van KP6. Kreeg dan te horen dat hij toch een straftijd kreeg voor het missen van zijn geplande start op KP6. Om dan in KP7 van de baan te gaan … Spijtig voor de toch talentvolle Corsicaan.

De stand na Dag2:

📸 Hyundai Motorsport GmbH

Een beetje een vertekende WRC2 deze namiddag want 2 van de 3 proeven werden afgeblazen. Een spijtige zaak voor de WRC2-rijders én de fans. Blijkbaar blijft Sardinië toch een beetje in hetzelfde bedje ziek want vorig jaar moest ikzelf 2 annulaties ondervinden als toeschouwer ( om veiligheidsredenen ). Natuurlijk kon de rode vlag op KP6 voor het ongeval van Gus Greensmith niet echt vermeden worden. Enkel de 50k lange proef dus op het programma – nipt gewonnen door Oliver Solberg – waarin de jonge talentvolle Fin Sami Pajari zijn kunnen toonde. Wat de insider al wist, weet nu de ganse rallywereld. Sami is thé next best thing! Het blijft hoe dan ook spannend voor de komende dagen in WRC2 met 3 rijders op een zakdoek.

Stand WRC2 na dag 2:

Ook in de JWRC dus maar 1 KP waar bijna iedereen wel iets voor had. Vooral de leider had het hard te verduren: problemen met de intercom maar vooral 2 lekke banden sloegen Diego Domínguez naar plaats 2. William Creighton profiteerde en is leider na dag 2. Tom Rensonnet en Loïc Dumont klimmen – ondanks 3 lekke banden vandaag – op naar plaats 4. Ook Laurent Pellier zette zijn inhaalrace verder.

📸 Red Bull Content Pool.