Seb Ogier startte het snelst in deze Rally Sardegna en nam nipt de kop over van Esapekka Lappi na KP2. Esa pakte op KP3 dan weer het commando over – alhoewel de scratch hier voor Takamoto Katsuta was – maar op de mega-proef van 50km Monte Lerno sloeg Ogier terug toe. Zowel Neuville ( kleine fout ) als Katsuta ( lichte schade) en Sordo ( vooruit en schade aan voorkant ) crashten even en verloren dus kostbare tijd. Ze konden wel de service bereiken. Sordo en zijn co moesten helpen in service om de auto toch met een kleine straftijd terug naar KP5 te krijgen …

De stand na de eerste omloop:

In een sterk bezette WRC2 was het heel close. Oliver Solberg startte sterk en bleef leider tot hij wielschade opliep en te laat inklokte en alle kans op winst verloor nog voor de 50k stage.

Video DirtFish

Evenwel had Mikkelsen al even de leiding overgenomen van Oliver na KP3. In KP4 veranderde de stand opnieuw want daar reed Suninen de besttijd en nam ook de koppositie over. De top 4 op deze mega KP binnen de 7.5s na 50km. Fourmaux werd nipt geklopt door Suninen. Sami Pajari reed een ongelooflijke 3de tijd voor Mikkelsen die wel 2de blijft in de stand … Greg Munster won 8 plaatsen na een sterke 4de KP.

In de JWRC sloeg Diego Domínguez toe in KP4 met een monstertijd! Tom Rensonnet en Loïc Dumont staan 5de in hun eerste gravel-rally.

📸 Red Bull Content Pool.