De Rallye Terre d’Aléria, derde ronde van het Franse Gravelkampioenschap Rally 2023, is een gloednieuw evenement dat zich meteen toevoegt bij het CFRT (Championnat de France Rallye Terre).

Meer zelfs het Franse gravelkampioenschap trekt na meer dan twintig jaar naar het mooie Corsica! Er worden 107 moderne teams verwacht die zullen strijden aan de oostzijde van het mooie eiland. Alle favorieten van het kampioenschap, de tenoren van het 2WD-kampioenschap, die van de Yacco Trophy Terre, en niet te vergeten de 35 teams van de Clio Trophy France Terre en het Franse Rallye Terre Kampioenschap VHC zijn aanwezig!

CFRT : aan de start Jean-Baptiste Franceschi (Škoda Fabia Rally2 Evo) en Florent Todeschini (Hyundai i20 Rally2) die momenteel met een verschil van slechts 2 punten aan kop staan van het kampioenschap.

Daarna volgen Benjamin Clemencon (Volkswagen Polo Rally2), 3de in de stand, maar ook Matthieu Margaillan (Škoda Fabia Rally2 Evo), de winnaar van la Castine en Florian Bernardi (Citroën C3 Rally2). Ook Jean-Marc Manzagol (Volkswagen Polo Rally2), Mickaël Pisano (Citroën C3 Rally2), Jean-Paul Villa (Škoda Fabia Rally2 Evo), Charles Munster (Hyundai i20 Rally2) en andere die het totaal aan Rally2-wagens op 31 brengen!

Clio Trophy France Terre : met reeds 2 zeges topfavoriet Jean-Sébastien Vigion. Maar liefst 34 tegenstanders waaronder Laurent Reuche, Tom Pieri, Jean-Paul Monnin en Patrick Magnou.

Bron en foto’s FFSA