Rally Italia – Sardegna viert inderdaad feest want de rally kent zijn 20ste editie. Na de Rally de Portugal de volgende gravel-rally die vaak in zeer warme omstandigheden wordt verreden. Dit jaar met een monster-KP van bijna 50km op vrijdag. Door velen gevreesd en vaak niet hun favoriete rally!

Dit jaar trekt het servicepark terug richting het noord-oosten van Sardinië en de havenstad Olbia waar ook de eerste KP wordt verreden …

Niet minder dan 74 teams aan de start waaronder 9 Rally1-teams, zowaar 44 WRC2-crews én 12 WRC3 wagens. Intussen vielen enkele teams weg door ziekte van (co-)piloot. Zou Corona – na het wielrennen – ook terug woekeren in het WRC?

De volledige deelnemerslijst 2023 ( zie hierboven laatste update 31 mei ) met oa. van Belgische zijde Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe. Nicolas Gilsoul als co van PL Loubet. Greg Munster en Louis Louka in WRC2 en Tom Rensonnet en Loïc Dumont in WRC3. Een sterk deelnemersveld sowieso in WRC2.

Tyre choise Pirelli Motorsport

De timing van de rally (laatste wijziging 31mei):

De route in Google Maps ( by Dimitri Dusart ) is ook een handige tool voor de fans ter plaatse. Of ook een praktische overview map kan je hieronder vinden …

Ook op deze site krijg je regelmatige rally-updates van Rally Italia-Sardegna, alsook op mijn JoHu Facebook én Twitter.

De huidige WRC-stand voor Rally Italia-Sardegna:

Veel rallygenot!

Dit was mijn Rally Italia-Sardegna 2022

📸 WRC Media