• Eerste informatie over tickets, routebeschrijving en de rallyroute.
  • Ticketpakketten zijn online verkrijgbaar op http://www.centraleuropeanrally.eu
  • Nu op alle belangrijke social media kanalen: #cerwrc
Logo CER Rallye

De verwachting is hoog in aanloop naar de Central European Rally van 26 tot 29 oktober. Er komt steeds meer informatie naar buiten over deze manche van het World Rally Championship (WRC), dat plaatsvindt in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. U vindt de belangrijkste informatie hieronder of op www.centraleuropeanrally.eu.

Kaartenverkoop

Waar kan ik vooraf tickets kopen?
Tickets voor de Central European Rally zijn online te koop op www.centraleuropeanrally.eu/en/tickets. Het voorverkoopplatform biedt ondersteuning in het Duits, Engels en Tsjechisch.

Welke tickets zijn er beschikbaar en waarvoor zijn ze geldig?
Voor elke wedstrijddag van de Central European Rally worden dagkaarten aangeboden. Dit is inclusief toegang tot alle staande toeschouwersgebieden op de klassementsproeven, evenals tot het servicepark (exclusief toegang tot tribunes). Dag-tickets zijn vanaf juli 2023 verkrijgbaar. Verder zal er voor alle klassementsproeven ter plekke een Stage Pass verkrijgbaar zijn. Dit geeft toegang tot de staanplaatsen op toeschouwerslocaties op de betreffende proef.
Bezoekers die meerdere dagen van de rally aanwezig zijn, kunnen profiteren van de Rally Pass (99 euro), die van vrijdag tot zondag toegang tot alle toeschouwerslocaties (behalve tribunes) en het servicepark omvat. Voor 125 euro kunnen bezoekers de speciale editie “1 van 1000” in handen krijgen. Dit ticket wordt geleverd in de vorm van een plastic kaart en bevat een gratis koord.
Voor de twee superspecials in Praag (donderdag) en Klatovy (vrijdag) zijn speciale exclusieve tickets (staanplaatsen en zitplaatsen) nodig, waarvan sommige al in de verkoop zijn. In combinatie met een Rally Pass kunnen staanplaatsen voor SSS Klatovy met 50 procent korting worden gekocht.

Zijn er speciale ticketpakketten?
Het weekendticket (Rally Pass) voor drie dagen is verkrijgbaar als een gelimiteerde “1 van 1000” editie, waarbij het papieren ticket is vervangen door een plastic exemplaar. Het pakket is te koop voor 125 euro en bevat ook een gratis lanyard. Het aanbod om een ​​staanplaats te kopen voor de Super Special Stage van Klatovy op vrijdag, bij aankoop van een Rally Pass (99 euro) of “1 van 1000” ticket (125 euro) op voorhand, is ook beperkt. In combinatie met een van de twee bovengenoemde tickets kost dat 17 euro extra in plaats van 34 euro (50 procent korting).

Ik heb een “Collectors Edition 1 of 1000” ticket besteld. Wat gebeurt er nu?
Iedereen die de Rally Pass 1 van 1000 koopt, kan zijn ticket na begin juli per post verwachten. De in het pakket meegeleverde lanyard kan ter plaatse worden opgehaald bij de merchandise-winkel in het servicepark in Passau.

Zijn er kortingen – bijvoorbeeld voor leden van de ACCR, ADAC en ÖAMTC?
Tickets voor de Central European Rally zijn zo berekend dat iedereen die er een aanschaft de best mogelijke prijs geniet. Om deze reden zijn er geen kortingen voor leden van de organiserende autosportfederaties.

Vanaf welke leeftijd hebben kinderen een kaartje nodig en zijn er kortingen voor jongeren?
De toegang tot de Central European Rally is gratis voor kinderen onder de 16 jaar onder begeleiding van een
volwassene met een geldig ticket. Om het evenement te bezoeken, moet een extra gratis kinderticket worden geboekt bij aankoop van het ticket voor volwassenen.

Zijn er ook dagkaarten te koop voorafgaand aan het evenement?
Dagkaarten voor vrijdag (45 euro), zaterdag (45 euro) en zondag (35 euro) gaan naar verwachting in verkoop vanaf juli in de online shop op www.centraleuropeanrally.eu/en/tickets.

Is het ook mogelijk om aan de proeven tickets te kopen?
Alleen Stage Passes, die toegang geven tot alle toeschouwersgebieden op de individuele proeven zijn beschikbaar op deze plaatsen.

Pierre-Louis Loubet (FRA) Nicolas Gilsoul (BEL) M-Sport Ford WRT Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.

Je bezoek plannen

Waar is het servicepark?

Het servicepark bevindt zich in het gebied rond de Dreiländerhalle op het beurspark Kohlbruck in Passau.

Waar zijn de klassementsproeven op de vrijdag / zaterdag / zondag? De Central European Rally is van plan klassementsproeven te houden in drie verschillende regio’s van het drielandenpunt tussen Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Na de start en de eerste proef in Praag op donderdag, vindt ook de openingsdag van de rally (vrijdag) plaats op klassementsproeven in Tsjechië. Op zaterdag en zondag vinden de klassementsproeven plaats rond de grens tussen Duitsland en Oostenrijk.

Hoe vind ik mijn weg naar de individuele klassementsproeven?
Bezoekers van de Central European Rally vinden een bewegwijzeringssysteem dat hen naar alle belangrijke hotspots leidt, zoals de start, het servicepark en de toeschouwersgebieden op de klassementsproeven. Bovendien zullen tijdig voor het evenement GPS-gegevens voor alle toeschouwersgebieden worden vrijgegeven, waardoor het nog gemakkelijker wordt om de weg te vinden.

Zijn er parkeerplaatsen op het terrein – wat kost parkeren?
Parkeren voor toeschouwers is betalend bij de Central European Rally. Parkeertarieven verschillen en zijn gebaseerd op overwegingen zoals het al dan niet rijden van een pendelbus van de betreffende parkeerplaats naar een toeschouwersgebied. De locatie van de parkeerplaatsen wordt tijdig voor het evenement vrijgegeven. De routebeschrijving zal met borden worden aangegeven.

Wat is er te vinden op de toeschouwersgebieden?
Toeschouwersgebieden langs de klassementsproeven bieden een goed zicht op de rallyactie. Ze zijn uitgerust met een adequate infrastructuur om van een bezoek aan het evenement een echte belevenis te maken. Wat de individuele toeschouwersruimtes precies te bieden hebben – zoals catering, informatie van een aanwezige omroeper en sanitair – wordt tijdig voor het evenement bepaald en aangekondigd.

Is de route naar de etappes / start / servicepark bewegwijzerd?
Alle belangrijke toeschouwers-hotspots van de Central European Rally zijn in de omgeving en langs de route aangegeven.

Zijn er mogelijkheden om te kamperen?
Er zullen mogelijkheden zijn voor fans om te kamperen in de buurt van de meeste klassementsproeven. Deze campings worden tijdig door de organisator aangekondigd.

Is er een centraal referentiepunt voor accommodatie of een lijst met VVV-kantoren?
Het centrale referentiepunt voor accommodatie is ADAC Südbayern met zijn toeristische specialisten (accommodation@centraleuropeanrally.eu). Ter plaatse zijn de vestigingen en reisbureaus van ADAC Südbayern een direct aanspreekpunt (www.adac.de/der-adac/regionalclubs/suedbayern/geschaeftsstellen-reisebueros/). In de aanloop naar het evenement kunnen toeschouwers ook contact opnemen met de toeristenexperts via de hotline +49 69 153225522 en het e-mailadres service@adacreizen.de. Daarnaast zal een lijst met hotels in de regio en met toewijzingen voor de rally worden vrijgegeven op de website www.centraleuropeanrally.eu (vanaf 15 juni 2023).

Hoe kan ik ter plaatse communiceren als ik geen Duits/Tsjechisch spreek?
Alle belangrijke informatie over de Central European Rally is beschikbaar in het Duits, Tsjechisch en Engels op de homepage op centraleuropeanrally.eu. In de evenementenregio is het mogelijk om te communiceren in de respectievelijke lokale taal en Engels. Meertalig personeel werkt in de centrale faciliteiten van het evenement. Bovendien is alle bewegwijzering voor het evenement ook in het Engels, wat betekent dat taal geen belemmering mag zijn voor een bezoek aan de rally.

Mag ik foto’s of filmen tijdens het evenement en kan ik alle vastgelegde inhoud publiceren op mijn sociale media-account?
Het spreekt voor zich dat filmen en fotograferen voor puur privégebruik overal is toegestaan. U kunt het materiaal zoals gebruikelijk publiceren op uw privé-socialmediakanalen. Als u van plan bent het gegenereerde materiaal voor commerciële doeleinden te gebruiken of op een massamedium te publiceren, overlegt u dan tijdig met ons, aangezien voor elektronische rapportage mogelijk een vergunning nodig is. De gemakkelijkste manier om contact op te nemen met het mediateam voor de Central European Rally is per e-mail naar media@centraleuropeanrally.eu.

Nikolay Gryazin (RAF) and Konstantin Aleksandrov (RAF) TOKSPORT WRT 2 Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Informatiebronnen en media

Uiteraard de officiële website hierboven reeds aangegeven

Waar kan ik de Central European Rally vinden op sociale media?
Je kunt het evenement vinden met het acroniem @cerwrc op Facebook (www.facebook.com/wrccer), Instagram (www.instagram.com/cerwrc/) Twitter (https://twitter.com/cerwrc) en TikTok (www. tiktok.com/@cerwrc). De officiële hashtag is #cerwrc.

Is er merchandising voor de CER en waar kan ik die vinden?
Er wordt een merchandisingcollectie voorbereid voor al die bezoekers die hun enthousiasme voor de gloednieuwe drielandenronde van het FIA WRC willen delen. Het zal op tijd klaar zijn voor de Central European Rally en zal naar verwachting ter plaatse en online beschikbaar zijn. Details volgen.

Algemene onderwerpen

Komt er een publieke presentatie van de teams en auto’s?
Een mooie gelegenheid om de rallyteams live mee te maken is natuurlijk de start, tegen het prachtige decor van de Tsjechische stad Praag op donderdag. Ook in het servicepark in Passau kunt u de teams en piloten van dichtbij bewonderen. Zondag komen de teams dan ook over de finish in de stad van de drie rivieren.

Waar kan ik me aanmelden als ik wil helpen als marshal op de klassementsproeven?
Op veel locaties bij de Central European Rally zijn helpers nodig en van harte welkom. Vrijwilligers kunnen zich registreren op http://volunteers.centraleuropeanrally.eu. Geef alstublieft uw leeftijd, eventuele ervaring en eventuele gewenste vrijwilligerslocaties op.

Waarom gaat de rally door drie landen?
De Central European Rally neemt teams en bezoekers mee naar klassementsproeven en hotspots in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Nooit eerder in de 50-jarige geschiedenis van FIA WRC ging een race door drie verschillende landen. De tijd leek echter rijp om dit speciale type evenement te gebruiken om een ​​voorbeeld te stellen voor samenwerking en internationaal begrip in de Europese autosport.

Wie is de organisator?
De rally wordt georganiseerd door Central European Rally Event GmbH, Ridlerstraße 35, 80339 München. De verantwoordelijke instanties zijn de drie nationale verenigingen: ADAC (Duitsland), Autoklub České Republiky (Tsjechische Republiek) en ÖAMTC (Oostenrijk). De sportieve organisator van het wereldkampioenschap is ADAC Südbayern e.V.

Welke maatregelen neemt de organisator om schade aan de natuur tot een minimum te beperken?
De verantwoordelijken voor de Central European Rally zetten zich in voor het doel om het evenement te organiseren met de grootst mogelijke aandacht voor milieubescherming en -behoud. Met dit in het achterhoofd worden tal van ideeën en maatregelen geïmplementeerd om de milieubelasting, zoals veroorzaakt door de bezoekers en concurrenten, te beperken. Maar als centraal aspect spelen ook de inspanningen op het gebied van duurzaamheid een sleutelrol en wordt zorgvuldig omgegaan met de CO2- en ecologische voetafdruk. Details hierover zullen in de aanloop naar de rally bekend worden gemaakt.

Info & Foto’s Organisatie CER 2023