Jonas Dewilde onbedreigd naar winst op de maaskiezel
Sezoensrally

Junior BRC Logo

In de zonnige Sezoensrally duurde de strijd voor de overwinning in het Junior BRC amper één klassementsproef. Na een snelste tijd op de openingsproef van Tom Heindrichs in zijn Opel Corsa Rally4, werd de Oostkantonner op de tweede proef verrast. Hij schoof van de baan, liet een 10-tal seconden liggen en zou de aansluiting niet meer vinden. Jonas Dewilde reed met zijn Renault Clio Rally4 onbedreigd naar de overwinning.”In de eerste ronde heb ik echt niet naar de tijden van de concurrenten gekeken,” vertelde Dewilde. “Ik wilde gewoon mijn eigen tempo rijden en de Clio Rally4 onder de knie krijgen op dit parcours. Vooral het vinden van de juiste afstelling voor de tractiecontrole was lastig, want je hebt verschillende standen en je hoort door de steenslag niet altijd hoe de tractiecontrole reageert. Blijkbaar waren onze tijden wel in orde, want we eindigden met een mooie voorsprong op Brasseur, die tweede werd,” aldus Jonas Dewilde.

Klassement Junior BRC : 1. J. Dewilde 68 pan; 2. L. Depotter 48; 3. P-M. Brasseur 46; 4. B. Verlinde 43; 5. L. Baudet 34 ; 6. A. Duville 30; 7. T. Heindrichs 27 ; 8. L. Dhaene 24; 9. F. Anderson 18 ; 10. M. Decock 15 ; 11. C. Fiasse 12 ; 12. N. Bruyneel 10; 13. T. Vronen 8 ; 14. V. Soupart & Bosseloir Benjamin 6

Jos “the Boss” schittert op de maaskiezel

BRC Masters Logo

Op kwaliteit staat geen leeftijd. Dat is nog maar eens bewezen in de Sezoensrally, de zesde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. De algemene overwinning ging er naar de 23-jarige Maxime Potty, terwijl de snelste Master (50+), de 50-jarige Jos Verstappen, op de tweede plaats eindigde op amper 14″. 

In de eerste ronde ontdekte Jos Verstappen het specifieke parcours in Noord-Limburg, waardoor hij een halve minuut liet liggen, maar vanaf de tweede ronde ging het tempo fors omhoog. De Nederlander stuurde zijn Skoda Fabia RS Rally2 naar een knappe 2de plaats algemeen, op amper 14″ van winnaar Potty.
“In de eerste ronde van elke rally laat ik door een gebrek aan parcourskennis tijd liggen. Ook hier. Op de kiezel ging het meteen goed, want ik wist wat ik kon verwachten, maar het asfalt verraste me. Er lag veel meer grind op de baan dan ik had verwacht. Pas in de tweede ronde wist ik dat ik moest anticiperen om de wagen al met de handrem te zetten zodat ik onderstuur kon vermijden,” vertelde de winnaar bij de Masters. 

Spelmans opnieuw de sterkste in de 2WD Trophy

BRC 2WD logo

In de 2WD Trophy ging de overwinning opnieuw naar Christiaan Spelmans met zijn Renault Clio. Samen met zijn copilote Thyrsa Eertmans neemt de Limburger met deze overwinning al een stevige optie op de titel. 
Nochtans was het voor de Renault-piloot ook de eerste kennismaking met de maaskiezel rond Bocholt. “In het begin hadden we wat problemen met een lekke band en een schuiver rechtdoor, maar daarna kwam ik in het ritme en namen we afstand,” vertelde Spelmans. 
De tweede plaats ging verrassend naar Patrick Gaethofs met zijn Honda Civic. “Deze tweede plaats is onze beste score ooit in de 2WD Trophy,” aldus de piloot uit Beringen. “Op het einde was het nog spannend, want de tweede versnelling sprong er telkens uit en in Gerdingen gingen we even van de baan.”

Dirk Deveux verstevigt zijn leidersplaats

Historic BRC 2023

In het Historic Belgian Rally Championship werd de logica gerespecteerd in de Sezoensrally, verreden in en om het Noord-Limburgse Bocholt. Op een parcours met 23% onverhard, stuurde Dirk Deveux zijn Ford Sierra 4×4 Cosworth onbedreigd naar de overwinning. 

De overwinning ging dus naar Dirk Deveux. “Ook wij hadden helaas problemen met de koppeling,” vertelde de Ford-rijder. “We hadden vooraf de ambitie om te rijden voor een mooie plaats algemeen, maar vanaf de vierde proef begon de koppeling te slippen. We moesten het tempo laten zakken om de finish te halen, wat gelukkig wel lukte.”

Info & foto’s BRC Media