In de Sezoensrally, de 6de manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, maakt Jos Verstappen zaterdag zijn comeback in het Belgisch kampioenschap nadat hij om gezondheidsredenen zijn seizoensstart een paar maanden moest uitstellen. De vroegere F1-coureur komt met vertrouwen aan de start na zijn recente overwinning in de Monteberg Rally. Met zijn nieuwe Skoda Fabia RS Rally2 is Verstappen meteen favoriet in de BRC Master Cup, de competitie voor rijders die 50+ zijn. 

BRC Masters Logo

En toch is het afwachten hoe de vroegere circuitracer het rallyrijden op kiezel zal ervaren. De wedstrijd in Bocholt telt immers heel wat stroken op kiezel, terwijl de wagens op banden voor asfalt staan. De grip is beperkt en aan hoge snelheid zweeft de wagen over de rollende, ronde keien. Maar, hoge snelheden, daar heeft Jos Verstappen geen moeite mee en tijdens de anderhalf jaar voorbereiding op zijn rallycarrière heeft de Nederlander ook getest op onverharde paden op afgesloten militaire terreinen. We mogen hem dus wel vooraan verwachten. 

Jimmy D’hondt, de leider in de BRC Master Cup, is ook van de partij, net als Richard Pex, de kameraad van Verstappen die trouw blijft aan zijn Citroën C3 Rally2. Ook voor Pex wordt dit parcours weer een ontdekking en een uitdaging. “Dat maakt deze sport zo mooi,” vindt Richard Pex.

Verder zijn er nog heel wat “routiniers” die aan de start staan. Denk maar aan Henri Schmelcher met zijn Porsche 991 GT3, Dirk Deveux, de favoriet in Historic, Dirk Vermeersch met zijn Fiat Spider Abarth, Rainer Hermann in zijn BMW M3 E30, de snelle BMW-rijders van de M-Cup waaronder Franky Boulat, enz. 

De Sezoensrally gaat zaterdag 20 mei om 8h van start in Bocholt bij Sportcentrum De Damburg, waar om 20h15 ’s avonds, na 15 klassementsproeven, de winnaar gehuldigd zal worden.

BRC 2WD Trophy

Zorgen de Lada’s voor de verrassing?

In de 2WD Trophy, voorbehouden voor 2WD atmoferische tweeliters die op conventionele straatbanden en normale benzine rijden, is het uitkijken naar het potentieel van enkele originele Lada’s 2107. De achterwielaandrijvers ingezet door enkele Kempense kameraden, Jelle Campforts, Peter Van Rompaey en Guy Peeters, zorgen ongetwijfeld voor spektakel.
In de titelstrijd is het uitkijken naar de strijd tussen Christiaan Spelmans, die ruim aan de leiding staat in de tussenstand, Bruno de Wilde, de titelverdediger, en Bart Vandevelde. Drie Clio’s die moeten uitkijken voor de Peugeot 206 RC van Olrik Hanegreefs, die veel ervaring heeft op de Bocholtse proeven. 

Bron en foto’s BRC Media / Sezoensrally.