Na enkele minder sterk bezette manches van het Junior BRC, zijn op zaterdag 20 mei bijna alle jonge talenten van de partij in de Sezoensrally. De jongeren zullen drie lussen van 15 klassementsproeven, waarvan ongeveer een kwart wordt afgewerkt op kiezel. Rallyrijden op onverhard, het blijft een specialiteit die je onder de knie moet krijgen om wagenbeheersing aan te leren en hogerop te geraken in de rallysport. 
Bij de tenoren missen we Benoit Verlinde, co-leider in het Junior BRC, maar die andere leider, Jonas Dewilde, is wel van de partij met zijn Renault Clio Rally4. Dewilde zal vooral weerwerk krijgen van de jongeren uit de Stellantis Rally Cup Belux, met name Maxim Decock in zijn Opel Corsa Rally4 en zeker Tom Heindrichs, die met zijn Corsa Rally4 het Junior-klassement won in de South Belgian Rally. Tom Heindrichs zit goed in het ritme, want afgelopen weekend was hij nog aan de slag in het Belgisch kampioenschap Cross Car. Benieuwd wie in Rally4 meester is in het zoeken naar tractie op het onverhard en wie het meeste lef heeft ook de snelle stroken. 

Benjamin Bosseleoir kiest voor een Peugeot 208 Rally4 om het gevecht aan te gaan met de andere jongeren in Rally4. Voor Benjamin wordt het een eerste kennismaking met het onverhard in Noord-Limburg. 
De tweede groep jongeren zijn de piloten van de Clio Trophy Belux. Zij starten in klasse RC5. Lander Depotter won de openingsmanche van het seizoen in de Clio Trophy, maar op de Monteberg bewees Lander Dhaene dat hij het ritme van de Oost-Vlaming kan evenaren. Ook Pierre-Manuel Brasseur mogen we vooraan verwachten, maar de enige die al ervaring heeft op de kiezelbaantjes is Nikolai Bruyneel, die vorig jaar al eens kwam proefdraaien in Bocholt. 

Op een parcours dat voor iedereen nieuw is, kan Aaron Duville zijn gebrek aan parcourskennis wellicht compenseren, net als Lyssia Baudet en Thibaut Vandeputte, die na een uitstapje met een originele Lada opnieuw het stuur neemt van een Clio Rally5. 

Junior BRC Logo

Klassement Junior BRC : 1. B. Verlinde & J. Dewilde 43 punten ; 3. L. Depotter 33 ; 4. L. Baudet 30 ; 5. P-M. Brasseur 28 ; 6. T. Heindrichs 25 ; 7. F. Anderson, A. Duville 18 ; 9. M. Decock 15 ; 10. L. Dhaene 14 ; 11. C. Fiasse 12 ; 12. T. Vronen 8 ; 13. V. Soupart 6 ; 14. N. Bruyneel 2 

Bron BRC Media | Foto KDImage