Volgend weekend een naam als een klok in de Franse Rallywereld …. De Antibes of volledig de Rallye d’Antibes – Côte d’Azur. De 58ste editie al. Niet alleen een manche voor het Franse tarmac kampioenschap maar ook al enkele jaren een TER en ERT-manche.

Een goede 200 km tegen de klok en meer dan 700km verbinding omdat de proeven zich meer in het zuid-oosten van Frankrijk – regio Alpes Maritimes – situeren op ruime afstand van Antibes zelf.

Alle Franse toppers tekenen present: Bonato, Camilli, Ciamin, Léo Rossel, Margaillan, Franco-Belg Wagner, Astier, Robert, …. Ook een hele resem Alpines op de afspraak voor de Franse Alpine Trophée. De rally is ook een manche voor de Clio Trophy France Tarmac. De zeer talentvolle Tom Pieri mag er zelfs de nieuwe Clio Rally3 showen op asfalt.

Ook enkele Belgen aan de start ( veelal co-piloten ) en de TER-rijders Steve Fernandes en Stefan Göttig.

Het parkoers kan soms voor een verrassende winnaar zorgen en de Alpine’s zijn zeker niet kansloos als het droog blijft.

📸 FFSA