De Ardeca Ypres Rally 2023 gaat op vrijdag 23 juni in de namiddag van start, maar de sportieve strijd begint al een dag eerder in Nieuwkerke, waar opnieuw een Qualifying Stage en Shakedown worden verreden. Clarebout Potatoes uit Nieuwkerke is voortaan naamsponsor van de shakedown in de thuisbasis van de wereldspeler op het vlak van diepvriesproducten op basis van aardappelen. Clarebout is ontstaan uit de activiteiten van het oorspronkelijke aardappelbedrijf van de familie Clarebout.

Deze onderneming was actief in het sorteren en verhandelen van verse aardappelen. In 1988 werd de hoofdactiviteit van het familiebedrijf gewijzigd naar het verwerken van deze verse aardappelen tot diverse diepgevroren aardappelproducten. Clarebout Potatoes is één van de belangrijkste producenten wereldwijd van diepvries aardappelproducten voor private labels en voert zijn producten uit naar 120 landen wereldwijd. Het bedrijf heeft in België 2 ultramoderne productie-eenheden en diverse opslagplaatsen voor aardappelen. De hoofdzetel en een eerste productie-eenheid is gevestigd in Nieuwkerke, waar ook de Qualifying Stage en de Clarebout Potatoes Shakedown verreden worden. “Als Clarebout Potatoes zijn we trots om de Shakedown in Ieper te ondersteunen. Niet alleen omdat we streekgenoot zijn van dit monument en onze vestiging in Nieuwkerke vlak langs het parcours van de shakedown ligt. We herkennen ons ook in de gedrevenheid waarmee de organisatie dit topevenement internationaal op de kaart heeft gezet” aldus Gilles Clarebout. 

Qualifying Stage bepaalt de startorde

Op donderdag 22 juni om 18h begint in Nieuwkerke de sportieve strijd trouwens al, want de Qualifying Stage zal beslissend zijn voor de startorde. De QS bestaat uit drie kwalificatieruns, die elk van belang zijn. Na QR1 zullen de snelste 15 deelnemers zich plaatsen voor QR2. In de tweede kwalificatierun plaatsen de snelste 10 zich voor de derde run, die beslissend zal zijn voor de startorde in de top 10. De vijf “afvallers” nemen de startposities in van de 11de tot de 15de plaats en de overige startposities van de deelnemers aan de QR worden bepaald door hun tijd op QR1. 

Aansluitend kunnen alle deelnemers hun wagens verder afstellen tijdens de Clarebout Potatoes Shakedown in Nieuwkerke. 

Info & 📸 SuperStage VZW