Na een intense voorbereidingsweek met voornamelijk nog technische aanpassingen volgde op zaterdag een vlotte keuring. Toch een moment van opluchting als je voor het eerst aan een rally deelneemt. Wat er nog juist voor de keuring gebeurde ziet u in volgend filmpje …

De opstart op het service-park liep vlot maar toch met wat vertraging door een vastgereden vrachtwagen net voor hun serviceplaats. Ook meteen heel wat familie, vrienden en supporters op post. Maar alles kwam op tijd in orde en Lorenzo en Chesney konden aan hun eerste rally beginnen. Al in de eerste KP Dikkebus1 liep het bijna mis door de gaskabel die los was gekomen. Meteen veel tijdverlies (en een achterstand van meer dan 3 minuten op hun directe voorganger) maar dat was het minste van hun zorgen want door dit euvel was de stress weggevallen. Ze besloten al heel snel om van deze rally te genieten en deze thuisrally gewoon uit te rijden onder het motto “aankomen én ervaring opdoen is belangrijker dan brokken maken”.

In de volgende KP’s bleken ze al snel toch een dozijn deelnemers achter zich te laten zonder veel risico’s te nemen. Buiten één mini-sortie op KP Busseboom3 waar gelukkig de “supportersclub” stond ( of had het één met het ander te maken !? ) kon het duo als 102de over de markt van Poperinge rijden. Daar werden ze verwelkomd door familie, vrienden en supporters wat nog voor een luid applaus zorgde op een zonovergoten Poperingse Markt. Of het relaas van een spannende rallydag.

Lorenzo: ” Wat een leuk gevoel om op de markt van Poperinge aan te komen. Ik heb me echt geamuseerd. Alles liep eigenlijk nagenoeg perfect, ook technisch gezien. Ik ben rustig gebleven bij het probleem met de gaskabel en de samenwerking met Chesney liep perfect. Ook het voor het eerst rijden met nota’s verliep super. Dit smaakt echt naar meer. Het was leuk in eigen streek maar ik kijk eigenlijk ook al uit naar een rally in de Ardennen.”

📸 Jan Pannekoecke

Chesney: “We hadden geen verwachtingen. Er was even stress bij het probleem met de gaskabel maar met een garagehouder als piloot was dit eigenlijk zo gefixt. We kwamen iets te laat bij de 2de KP maar na de KP voelden we dat het wel goed zat met onze tijd en snelheid en kregen we een boost. We besloten eigenlijk al snel na het vroege mechanische probleem om deze rally te zien als ervaring, onze grenzen wat af te tasten en met één doel: uitrijden. De tijden waren voor ons niet belangrijk, wel elkaar goed proberen aan te voelen in de auto. De samenwerking en het werken met het nota-systeem verliep eigenlijk super. Na de kleine sortie op Busseboom op safe over de laatste 2 KP’s gereden. Opdracht volbracht”.

Meteen wil het team ook Vincent Verstraete en Nele Tassaert nogmaals bedanken voor de vele tips en tricks die ze meekregen voor de start van hun avontuur dat al een vervolg zal kennen in de komende ORC Rally 2023.

Tekst en Film JoHu / Foto’s “de fans”, Jan Pannekoecke en Nick Pannekoecke (MijnRally).