Laatste update 12.05.2023

 • Andreas Mikkelsen en Torstein Eriksen hervatten hun WRC2 activiteiten met de komende Rally de Portugal. Het wordt drummen in WRC2.
 • M-Sport belooft nog meer upgrades later op het jaar voor hun Fiesta Rally2. In de vorige WRC Rally in Kroatië werd al oa. een nieuw differentieel gebruikt.
 • Komt er einde aan het hybride tijdperk in WRC vanaf 2025? Het contract met hybride leverancier Compact Dynamics loopt einde 2024 af en werd tot nu nog niet verlengd. De onderhandelingen lopen wel ( al een tijdje ). WRC Promotor wil alvast wel verder werken met de Duitse firma.
 • WRC Promotor hoopt zo snel mogelijk de nieuwe regels voor 2025/2026 te presenteren om zodoende nieuwe constructeurs aan te trekken. Er zouden onderhandelingen lopen met een 2tal automerken/groepen. De voorkeur zou voor WRC Promotor toch liggen bij een aangepaste versie van het huidige hybride systeem voor de jaren 2025 en 2026 als er een akkoord komt ( zie punt hiervoor)
 • Gisteren ging Nikolay Gryazin van de baan tijdens zijn laatste test voor de rally. Vanaf vandaag is het recce-time in Noord-Portugal.
 • Mikko Hirvonen bevestigt zijn aanwezigheid op het Alsace Rallye Festival 2023 eind augustus.
 • De Brit Osian Pryce zal met een Škoda Fabia Rally2 Evo van team Mapo Motorsport de komende 3 ERC-rally’s rijden. Nadat hij furore maakte in het BRC vorig jaar een nieuwe stap in zijn carrière. Hij kondigde vorige week al zijn nieuwe co aan …. Stephane Prevot.
 • Jourdan Serderidis zal met Andy Malfoy deelnemen aan de komende WRC Safari Rally Kenia in zijn Puma WRC.
 • Tom Pieri krijgt een mooi cadeau van Renault Sport. Hij mag met de nieuwe Clio Rally3 deelnemen aan de Rallye Antibes – Côte d’Azur 2023. In het voorbije weekend werd hij tijdens de Rallye Castine – Terre d’Occitanie 2de in de Clio Trophy Terre waarin hij ook leider blijft.
 • Vandaag werd het parkoers voor de komende Acropolis Rally voorgesteld: bekijk het parkoers en de timing hier.
 • Kajetan Kajetanowicz – momenteel aanwezig in Portugal – zal deelnemen aan de Rally van Polen tellende voor het ERC 2023.
 • De Rally Warrior Chris Ingram was vorige vrijdag en in het weekend aanwezig tijdens de Monteberg Rally. Hij begeleidt nu rallyrijders die zijn diensten kunnen gebruiken. Hij hoopt ook op een deelname in de komende Ardeca Ypres Rally. Let’s hope Chris🤞
 • Op 54 jarige leeftijd heeft Carlos Del Barrio beslist om zijn carrière te stoppen. Hij was oa. co van Xevi Pons, Jesus Puras en Dani Sordo. De laatste jaren was hij co van Fabrizio Zaldivar.
 • Bob de Jong werd zaterdag ll. 2de Nederlander ( Erik Wevers werd 6de ) in de ADAC Actronics Rallye Sulingen die dus ook een manche was voor het Open NRK.
 • De komende Sezoensrally zou met zo’n 90 teams wel eens het 2023 BRC-record kunnen breken. Misschien minder grote namen dan de voorgaande manches maar een zeer mooi aantal zal over de Maaskiezel “tjezen” ….
 • Nicolas Ciamin zal ook aanwezig zijn in Sardinië. Nicolas is al super snel op asfalt en kan zijn gravel-skills dus verder ontwikkelen. Misschien wel het grootste talent dat Frankrijk heeft voor het moment!
 • Renault brengt de R5 vanaf 2024 terug als elektrische auto. Een geëlektrificeerde ’turbo’-versie van de R5 komt van Alpine. De showcar A290_ß is een eerste voorproefje. Is dit de voorbode op de terugkeer van Alpine in het WRC??
 • De deelnemers aan de komende Sezoensrally vindt je hier
 • Evans won vandaag (11mei) de Shakedown Rally de Portugal voor Lappi en Tänak. Morgenochtend begint de actie in Midden-Portugal.
 • Na run 1 stond Mikkelsen aan de leiding in WRC2. Dit is het volledige plaatje na meerdere runs ….
 • Rally de Portugal. De echte Kalle Rovanperä lijkt terug van weggeweest. Prachtige prestatie vandaag op een zwaar parkoers. Evans viel uit na een zware crash. Thierry viel even terug naar plaats 5 maar nam de 3de plaats terug in vanavond.
 • Solberg leidt in WRC2 waarbij iedereen van de toppers 1 of zelfs meerdere lekke banden had: Mikkelsen, Fourmaux (2x), Suninen, Greensmith …
 • Grégoire Munster viel al letterlijk uit na een koprol op KP1.
 • De top 12 na dag 1 Rally de Portugal 2023
 • Filip Pyck kondigde zijn programma aan: onverhard voor de Fun met passages in het Franse onverhard en …. de Rally of Gods Acropolis Rally. En dit in een Ford Fiesta R5