Bonato de beste na de vrijdag-etappe op de Canarische Eilanden.

Yoann Bonato onderstreepte zijn status als asfaltspecialist tijdens een actievolle openingswedstrijd van de Rally Islas Canarias, de tweede ronde van het FIA European Rally Championship van het seizoen. De vliegende Fransman, gewapend met een met Michelin uitgeruste Citroën C3 Rally2 begon desastreus aan deze dag maar maakte daarna enorme indruk tegen zijn ERC-concurrenten en de Spaanse asfaltspecialisten. Yoann won 4 opeenvolgende KP’s van de 6 verreden vandaag.

Titelverdediger Efrén Llarena (Team MRF Tyres), die als 22e startte na zijn crash in de qualifying stage op donderdag, was een van de vele piloten die profiteerde van zijn late startpositie om op te rukken naar plaats 3.

In tegenstelling tot Llarena zorgde Paddons startpositie van vijfde in zijn Pirelli Hyundai voor een gladdere SS2 en de Nieuw-Zeelander meldde een groot verlies aan vertrouwen nadat hij slipte op een vochtig gedeelte. Nadat hij had gewerkt om het onderstuur uit te schakelen in de service, was Paddon de derde snelste op SS7 en de snelste van allemaal op SS8, een prestatie die hij toeschreef aan goed bandenbeheer bij stijgende temperaturen.

De Rally Islas Canarias wordt zaterdag hervat met drie herhaalde omlopen over een afstand van 99,46 kilometer, te beginnen met de 8,99 kilometer lange Arucas-test vanaf 09:49 uur lokale tijd.

Stand na vrijdag:

  1. Y Bonato / B Boulloud FRA Citroën C3 54min 29.2sec
  2. H Paddon / J Kennard NZL Hyundai i20 N +11.0sec
  3. E Llarena / S Fernández ESP Škoda Fabia RS +24.2sec
  4. Een Nucita / R Pollet ITA Hyundai i20 N +27.3sec
  5. J Pardo / A Pérez ESP Hyundai i20 N +31.4sec
  6. I Ares / J Pintor ESP Hyundai i20 N +31,5 sec

Bron ERC