• De Central European Rally biedt een geweldig platform voor vrijwilligerswerk
  • Eenvoudige aanvraag via online portal van Duitse Vrijwilligers
  • Ongeveer 1000 internationale vrijwilligers om het nieuwe evenement te ondersteunen

Wanneer de Central European Rally plaatsvindt van 26 tot 29 oktober, zal het niet alleen de elite internationale rallyrijders naar het drielandenpunt tussen Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië lokken. Het zal ook vrijwilligers van over de hele wereld samenbrengen. Zij zullen aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat de voorlaatste ronde van het FIA World Rally Championship (WRC) dit seizoen eerlijk, veilig en soepel verloopt. Vrijwilligerswerk varieert van het veiligstellen van de route langs een van de 18 klassementsproeven of het helpen in het Service Park tot het assisteren bij de start- of finishceremonie. In totaal zullen ongeveer 1.000 vrijwilligers zich verzamelen voor het evenement. En hoewel ze wel een onkostenvergoeding krijgen, is één ding bijzonder aantrekkelijk: alleen de piloten en bijrijders komen dichter bij de actie dan de vrijwilligers bij de Central European Rally!

Logo CER Rallye

Voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is en er benzine door de aderen stroomt, heeft het evenement nu een tweetalig aanmeldingsportaal opgezet (Duits / Engels), waardoor het aanmeldingsproces snel en eenvoudig is. Het portaal is te vinden op volunteers.centraleuropeanrally.eu.

De autosport zou ondenkbaar zijn zonder de inzet van vrijwilligers. Dat geldt ook voor de nieuwe manche van het Wereldkampioenschap Rally in het hart van Europa. Zelfs in de dagen voorafgaand aan de start in Praag zijn er veel operaties en procedures waarbij de marshals aanwezig moeten zijn: bijvoorbeeld op de klassementsproeven en in het Service Park. Logischerwijs is niet zomaar een helpende hand welkom. De organisatoren uit de drie landen nodigen mensen bewust uit om zich aan te melden als internationale vrijwilliger. Het concept van het evenement omvat immers ook het doorbreken van grenzen en van het gezamenlijke Europese project een verbindend evenement maken. De toepassingsgebieden zijn zeer divers en variëren van korte stints tot een meerdaagse rally-ervaring. Voor iedere vrijwilliger is er wat wils.

Rally verwelkomt vrijwilligers met open armen
De rally-organisatoren hebben tussen 20 en 30 oktober op verschillende gebieden hulp van vrijwilligers nodig. Wie in deze periode op één of meerdere dagen een intense rally-ervaring wil beleven, moet zich nu aanmelden. Alles wat je nodig hebt is een basiskennis van een vreemde taal (voornamelijk Engels) en een passie voor en interesse in autosport. Sollicitanten met marshal-ervaring zijn uiteraard bijzonder welkom. En natuurlijk krijgt elke helper een bedankje van de organisatoren. Vrijwilligers krijgen naast een kleine dagvergoeding ook reiskosten en een voedselbon. Het beste voor echte fans is echter dat hun ticket geldig is op alle dagen van het evenement en voor alle klassementsproeven, evenals het Service Park en start/finish. De toer in het grensgebied tussen de drie landen biedt de unieke kans om betrokken te zijn bij de première van een fascinerend rally-evenement

Bron & foto’s ADAC