• WRC Promotor gaat akkoord met tweejarige overeenkomst met FuelsEurope
  • FuelsEurope zal het WRC-platform gebruiken om de campagne ‘Clean Fuels for All’ te promoten, die het belang benadrukt van hernieuwbare brandstoffen voor het koolstofvrij maken van de transportsector
  • WRC’s toonaangevende benadering van duurzame brandstoffen in de sector, afgestemd op de doelstellingen van FuelsEurope
Fuels Europe Info Stand // @World / Red Bull Content Pool // SI202304130121 // Usage for editorial use only //

Voortbouwend op WRC’s baanbrekende stap naar 100 procent duurzame brandstoffen, is WRC Promoter een tweejarig partnerschap aangegaan met FuelsEurope om samen te werken aan de promotie en bekendheid van hernieuwbare brandstoffen die worden gebruikt in het FIA World Rally Championship.

De WRC zal een belangrijke casestudy zijn in de campagne ‘Clean Fuels for All’ van FuelsEurope, waarin de oorsprong, de rol en het potentieel van duurzame brandstoffen wordt uitgelegd bij het bereiken van de doelstellingen van de Europese Unie inzake klimaatneutraliteit tegen 2050. De campagne zal aanwezig zijn met informatie in de serviceparken van alle WRC-rondes in Europa.

FuelsEurope is een in Brussel gevestigde groep die bedrijven vertegenwoordigt die vloeibare brandstoffen produceren en distribueren. Het is bedoeld om de noodzaak van hernieuwbare brandstoffen in de verschuiving naar het koolstofvrij maken van de transportsector te benadrukken.

Duurzame brandstoffen zijn vloeibare brandstoffen van niet-petroleum oorsprong, met geen of beperkte netto CO2-uitstoot tijdens hun productie en gebruik in vergelijking met fossiele brandstoffen. Zij spelen een strategische rol in de transitie naar een klimaatneutrale economie.

De WRC is gepositioneerd als een toonaangevend kampioenschap op het gebied van innovatie en ontwikkeling, wat blijkt uit de overstap naar 100 procent duurzame brandstoffen aan het begin van het seizoen 2022.

Robert Virves (EST) seen driving at Rally Sweden in Umea, Sweden on February 10th, 2023 // @World / Red Bull Content Pool // SI202304130119 // Usage for editorial use only //

Deze fossielvrije brandstof, die op de WRC-etappes verder wordt ontwikkeld door P1 Fuels, bestaat uit vloeibare synthetische koolwaterstoffen die worden geproduceerd door alcoholen om te zetten in synthetische koolwaterstoffen. Het bevat geen fossiele componenten en de energie die nodig is om de brandstof te produceren, wordt volledig verkregen uit hernieuwbare bronnen zoals wind-, zonne- en waterkracht. Afgelopen januari kondigde P1 Fuels aan dat een straatversie van dezelfde brandstof die in het WRC wordt gebruikt, binnenkort verkrijgbaar zal zijn bij tankstations.

“We zijn verheugd om deze samenwerking aan te kondigen, die het leiderschap van het WRC in de overgang naar duurzame brandstoffen en onze toewijding aan duurzaamheid en innovatie in de autosportindustrie benadrukt”, aldus Jona Siebel, algemeen directeur van de WRC-promotor.

“Deze samenwerking toont de waarde van onze inspanningen om een ​​leider te worden op het gebied van duurzame mobiliteit, en we staan ​​te popelen om positieve veranderingen in de sector te blijven stimuleren.”

“Bij de aankondiging van het partnerschap legde Alain Mathuren, Communication Director bij FuelsEurope, uit: “Met dit partnerschap hebben we een uniek platform om hernieuwbare brandstoffen in een aantal Europese landen te promoten en het grote publiek beter te informeren over hun oorsprong, duurzaamheid en voordelen voor het verminderen van uitstoot door vervoer.”

“De beschikbaarheid en voordelen van hernieuwbare brandstoffen worden door een grote meerderheid van burgers en automobilisten genegeerd. De WRC biedt, vooral sinds het is overgegaan naar een wedstrijd met 100 procent duurzame brandstoffen, een uitstekende gelegenheid om te laten zien wat hernieuwbare brandstoffen zijn en hoe gemakkelijk ze kunnen worden gebruikt in bestaande en nieuwe voertuigen zonder enige technische aanpassingen.”

Info & foto’s WRC Promotor