• ADAC Rallye Sulingen markeert de opening van het seizoen 2023 ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe”
  • Teams uit zeven landen strijden in acht spannende rally’s
  • Drie volledig vrouwelijke teams verbeteren ’s werelds eerste elektrische rallybeker van één merk

Dankzij een internationaal deelnemersveld en een spectaculaire kalender is de ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” dit jaar nog aantrekkelijker geworden. Teams uit zeven landen zullen strijden in het derde seizoen van ’s werelds eerste elektrische rallycup voor één merk. Het seizoen gaat op 5 en 6 mei van start op de ADAC Actronics Rallye in Sulingen. En niet minder dan drie van de 100 kW/136 pk sterke Opel Corsa Rally Electric zullen worden bestuurd door volledig vrouwelijke bemanningen!

Dit seizoen zal het Roemeense duo Cristiana Oprea/Alexia Parteni, dat vorig jaar al deelnam, worden vergezeld door twee Franse teams die zullen deelnemen als onderdeel van de FFSA Academy, een sponsorprogramma van de Franse automobielsportfederatie.

Sarah Rumeau (28) vierde afgelopen seizoen haar tweede titel in het damesklassement van het Franse rallykampioenschap. Haar copiloot is Julie Amblard. Cindy Gudet zal achter het stuur zitten van de tweede Corsa Rally Electric in FFSA-kleuren. De 27-jarige heeft al naam gemaakt in het Franse klimkoers-circuit. Vijf Franse kampioenstitels spreken voor zich. De rallynieuwkomer krijgt gezelschap van de ervaren bijrijder Cécile Marie.

Onder de andere teams de Duitsers Max Reiter (23, Dillingen), Joe Baur (24, Renchen) en Christian Lemke (22, Martfeld) evenals de Zweed Calle Carlberg (22), de Oostenrijker Luca Pröglhöf (23) en de Nederlander Jari van Hoof (20) hebben allemaal al bekerervaring opgedaan en behoren dus ongetwijfeld tot de favorieten. De veteranen hebben te maken met sterke concurrentie van nieuwkomers Johannes Wittenbeck (24, Emmering) en Terence Callea (26, Frankrijk), Anthony Rott (23, Frankrijk), David-Efraim Tarta (21, Roemenië) en Armiche Mendoza Silva (21, Spanje).

De ADAC Opel Electric Rally Cup 2023 bestaat uit acht veeleisende evenementen. Er zullen drie races plaatsvinden in Duitsland als onderdeel van het Duitse Rallykampioenschap met verdere evenementen in Frankrijk (Rallye du Vosges Grand-Est en Rallye Mont-Blanc, Morzine), Oostenrijk (Rallye Weiz) en voor het eerst ook in Zwitserland (Rallye Weiz). du Chablais) de wedstrijdkalender vervolledigen. Het hoogtepunt van het seizoen is de finale van de Central European Rally in oktober, waar voor het eerst deelnemers aan een elektrische rallycup deelnemen als onderdeel van het FIA World Rally Championship.

Deelnemers ADAC Opel Electric Rally Cup 2023

Nr. Bestuurder Co-piloot

e01 Calle Carlberg (S) Torbjörn Carlberg (S)

e02 Max Reiter (D) Cornelia Nemenich (D)

e03 Terence Callea (V) Enzo Mahinc (V)

e04 Christian Lemke (D) Stephan Schneeweiss (D)

e05 Anthony Rott (V) Adrien Rott (V)

e06 Joe Baur (D) Fabian Peter (D)

e07 David-Efraim Tarta (RO) Mihail Sandu (RO)

e08 Luca Pröglhöf (A) Christina Ettel (A)

e09 Jari van Hoof (NL) Colin Wils (NL)

e10 Johannes Wittenbeck (D) Christian Koke (D)

e11 Sarah Rumeau (V) Julie Amblard (V)

e12 Cristiana Oprea (RO) Alexia Parteni (RO)

e13 Cindy Gudet (V) Cécile Marie (V)

e14 Armiche Mendoza Silva (E)* nb

e15 Jens Dralle (D)** Jara Hain (D)

*niet actief in Sulingen

** alleen wedstrijd in Sulingen

Data ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe”

5/6 mei ADAC Rally Sulingen D

2/3 juni Rallye du Chablais, Aigle CH

17/18 juni Rallye du Vosges Grand-Est, Gérardmer F

14/15 juli Rally Weiz A

18/19 augustus ADAC Saarland-Pfalz Rallye, St. Wendell D

1/2 september Rallye Mont-Blanc, Morzine F

29/30 september ADAC Rallye Stemweder Berg, Lübbecke D

27 tot 29 okt Central European Rally, Passau D/A/CZ

Info & Foto’s Opel Media Information