Sébastien Bedoret en Félicien Poncelet hebben indruk gemaakt in hun eerste rally met een Volkswagen Polo GTI Rally2! Afgelopen weekend eindigden de Belgian VW Club-rijders op een schitterende tweede plaats in de Rallye de Wallonie.

Een foutloze wedstrijd, een scratch en een prachtige tweede plaats in het algemene klassement van de Rallye de Wallonie! Sébastien Bedoret legde aan het stuur van de Volkswagen Polo GTI Rally2 van SXM Compétition een perfect parcours af bij zijn terugkeer in de topklasse van het Belgisch kampioenschap rally. Aan de meet van de vijfde manche van het seizoen stond er een brede glimlach op het gezicht van de Belgian VW Club-rijder.

“Wat een weekend! Het resultaat overtreft onze verwachtingen”, vertelde Sébastien. “Samen met mijn copiloot Félicien Poncelet leefde ik nederig en zonder druk toe naar deze rally. Met een wagen die we nog volledig moesten leren kennen en een bepaald ritme dat we moesten vinden in Rally2, hoopten we om progressie te boeken en aan het einde van de rally topchrono’s te laten noteren. Uiteindelijk bleek dat we meteen konden strijden met de top. Een zeer aangename verrassing!”.

Sébastien Bedoret BRC Media Wallonie 2023

Na een derde plaats bij de eerste van 21 klassementsproeven, besloot Sébastien de zaterdag op een vijfde plaats op slechts 21 seconden van de leider. Op zondag wist hij alle valkuilen te ontwijken om zo vervolgens op te rukken naar de zilveren medaille. “De locaties met een hoog risico op lekke banden, de meest gevaarlijke passages, de delicate jumps, … alles stond goed genoteerd. Het is een van de grote voordelen van een copiloot als Félicien die uit de regio komt. Hij heeft fantastisch werk geleverd! De kers op de taart was de besttijd in onze eerste passage in Vedrin”, vertelt Seb.

Clean, snel en constant, de 27-jarige piloot heeft zich buitengewoon geamuseerd aan het stuur van de VW Polo GTI Rally2. “Ik was ervan overtuigd dat de wagen potentieel had en dat is bij deze bevestigd”, stelt hij. “De bolide is iets meer rigide in vergelijking met de wagens waarmee ik in het verleden reed, maar het weggedrag bevalt me. Je moet goed gebruikmaken van de voortrein om snel te zijn en dat waardeer ik. Ik denk ook dat het parcours van de Rallye de Wallonie het ideale speelterrein is voor de Volkswagen. Na deze uitstekende meeting, wil ik een woord van dank richten aan onze partners, mijn copiloot, Jourdan Serderidis en de Belgian VW Club voor deze fantastische opportuniteit. Mijn dank gaat ook uit naar het SXM Compétition team en onze ingenieur! Onze bolide was voor de start reeds goed afgesteld en daardoor voelde ik me vanaf het begin op mijn gemak. Op de turbo die in veiligheidsmodus sprong op de voorlaatste KP na, was ook de betrouwbaarheid uitmuntend.”

Sébastien Bedoret en Félicien Poncelet nemen nu de tijd om te genieten van hun podiumplaats.

Bron Belgian VW Club / Foto’s BRC Media