Het uur van de Rallye de Wallonie is aangebroken voor San Mazuin Racing. Het evenement dat het Namens Team nauw aan het hart ligt, vindt dit weekend op 29 en 30 april plaats.

Het is dus in de thuisrally dat Christophe Mazuin, oprichter van de San Mazuin-groep, zal deelnemen aan de wedstrijd in de rechterstoel van de “0”-auto. Thibaud Mazuin, van zijn kant, zal voor de eerste keer deelnemen aan dit evenement aan het stuur van een Rally2-wagen. Een dubbele uitdaging voor het gezin.

Op dinsdag 25 april stelde de Mazuin-groep zijn teams voor aan de pers voor de Rally van Wallonië. Richard de Jesus en Christophe Mazuin, de rijders met de “0”-auto: “Onze rol is om toeschouwers veilig te houden en dat is een grote verantwoordelijkheid. We moeten echter gelijke tred houden. De snelheid stelt ons dus in staat om ondanks alles de race voor de volle 100% te beleven” legt Richard de Jesus uit. Ook Christophe Mazuin, bijrijder van de 0, is zeer betrokken: “Als liefhebber steun ik al jaren als sponsor deze rally. Het is een ongelooflijke ervaring nu als opener. We nemen deze rol dan ook zeer serieus”.

San Mazuin Racing Wallonie 2023 Voitures

Thibaud Mazuin en Kevin Fernandez die staan voor hun eerste deelname aan de Wallonie in een heuse Rally2 beschouwen 2023 als een overgangsjaar. Ze zullen deelnemen aan een tiental evenementen aan het stuur van de Škoda Fabia. De eerste resultaten zijn zeer bemoedigend aangezien ze een top 5 behaalden tijdens de laatste South Belgian Rally. Voor Thibaud is het de wens om vooruitgang te blijven boeken: “Ik ben verheugd om deel te nemen aan de Rally van Wallonië aan het stuur van de Skoda Fabia Evo. Ons doel is om onze KP-tijden over de passages te verbeteren en de auto aan de finish te krijgen. Zijn bijrijder, Kevin Fernandez, heeft vertrouwen in dit seizoen: “We werken nu samen met een race-engineer en we kunnen al uit de verzamelde gegevens zien dat de resultaten bemoedigend zijn!”.

SAN Mazuin, trouwe partner van het evenement
“Rallye de Wallonie is ons thuis-evenement”, zegt Christophe Mazuin, oprichter van de SAN Mazuin Group, met hoofdzetel in Naninne. “Ik steun de rally al jaren. Met name door het team van Etienne Lerson te voorzien van de voertuigen die de logistiek en veiligheid van de rally waarborgen. Met deze steun en onze aanwezigheid tussen de deelnemers past de groep SAN Mazuin duidelijk één van haar waarden toe, namelijk dynamiek. Dit stelt ons ook in staat om onze “fan” klanten mee te nemen om de rally live te beleven tijdens een fleetday gewijd aan deze motorsport”. Ter gelegenheid van KP Naninne zullen de medewerkers van SAN Mazuin u ook verwelkomen op de parking van DP Carrosserie om de rally vanuit hun bar te beleven. De rally, een passie die wordt overgedragen van vader op zoon, maar ook binnen het bedrijf zelf!


Tot zaterdagochtend voor de start van de Rallye de Wallonie!