BRC Masters Logo
Rallye de Wallonie

In de BRC Master Cup heeft de Nederlander Roger Hodenius een mooie voorsprong genomen na twee overwinningen op vier wedstrijden. In de Rally van Wallonië is de leider in de tussenstand niet van de partij, wat kansen biedt aan zijn achtervolgers. Franky Boulat, tweede in de tussenstand, is er evenmin bij, maar wel Dirk Deveux, die zijn leidersplaats in het Historic Belgian Rally Championship verdedigt. 

Toch gaat de favorietenrol logischerwijze naar de titelverdediger bij de Masters, Jimmy D’hondt. De Limburger zal echter heel wat weerwerk krijgen, te beginnen van Etienne Monfort, die in Jambes start met een Skoda Fabia R5. Dat belooft een mooi duel te worden tussen de beide gentlemen-drivers. 

Maar, het grootste gevaar lijkt uit de GT-hoek te komen, te beginnen met Olivier Collard, die in 2021 fantastische tijden liet noteren in de Porsche 997 GT3. “Flash” stuurde zijn Porsche toen naar de 6de plaats algemeen. Nog een snelle Porschist is Christophe Daco, die in de South Belgian Rally op weg was naar winst in RGT tot hij een schuiver maakte. 

Henri Schmelcher heeft zich ook ingeschreven met zijn 991 GT3. Andere kanshebbers zijn Olivier Breittmayer in zijn Ferrari 308 GTB en Dirk Vermeersch in zijn Fiat Spider Abarth. 
Bruno de Wilde in de achtervolging in de 2WD Trophy

Met de Rally van Wallonië, staat dit weekend de vijfde wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship op het programma. Het is tevens de vijfde manche van de 2WD Trophy. Die wordt voorlopig aangevoerd door Christiaan Spelmans, de winnaar van de vorige twee wedstrijden. In Namen komt hij niet aan de start (slechts de beste 6 resultaten behaald in 7 genomineerde wedstrijden tellen), wat kansen biedt aan zijn achtervolgers, te beginnen met Bruno de Wilde, de titelverdediger. 

Met twee keer een tweede plaats is Bruno de Wilde goed aan het seizoen begonnen in zijn Renault Clio RS, maar hij jaagt nog op een eerste overwinning. Dat geldt ook voor Laurent Vanton, die ook van de partij is in de Rally van Wallonië. De 2WD Trophy telt in de Rally van Wallonië maar liefst 19 deelnemers, quasi een derde van het volledige startveld. Dat betekent ook dat er nogal wat lokale rijders zijn die mikken op een topprestatie, waaronder Steve Poot die van de partij is met een Peugeot 208 R2. 

Voor de duidelijkheid: de deelnemers in de 2WD Trophy rijden op conventionele straatbanden, gebruiken normale commerciële benzine en besturen een tweewielaangedreven wagen met maximaal een atmosferische tweeliter onder de motorkap.