• Regerend WRC2-kampioen Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen (Škoda Fabia RS Rally2) wordt derde in de categorie tijdens de vierde ronde van het FIA World Rally Championship.
  • Oliver Solberg, voormalig leider in het WRC2-klassement, en bijrijder Elliott Edmondson (Škoda Fabia RS Rally2) kiezen ervoor om geen kampioenschapspunten te scoren in Kroatië; zij zetten drie snelste etappetijden neer in de klasse RC2.
  • 3 Škoda-teams op beide podia van het WRC2 Challenger- en WRC Masters Cup-klassement.

Škoda-teams behaalden de meeste punten in de WRC2-categorie tijdens de Rally van Kroatië (20-23 april 2023). In totaal stonden zeven van de nieuwe Škoda Fabia RS Rally2 en het voorgangermodel Škoda Fabia Rally2 evo in de top 10 van de vierde ronde van het FIA World Rally Championship (WRC). De hoogst geplaatste Škoda-crew in WRC2 waren Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov op de tweede plaats. De categorieën WRC2 Challenger en WRC Masters Cup werden gedomineerd door piloten aan het stuur van de Škoda Fabia RS Rally2.

WRC2 2022 Champions Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen (Škoda Fabia RS Rally2 Team Toksport WRT) werden 3de.

De 21-jarige Sami Pajari en co-driver Enni Mälkönen (Toksport WRT – Škoda Fabia RS Rally2) werden prachtig 5de

Guanajuato Rally Mexico-winnaars Gus Greensmith (GBR) en co-driver Jonas Andersson (SWE) werden na een moeilijke rally 6de.

Oliver Solberg en co-driver Elliott Edmondson in de Škoda Fabia RS Rally2 van team Toksport WRT. Het Zweeds-Britse duo werd 3de RC2.

Voormalig FIA Europees Rallykampioen Armin Kremer en dochter Ella eindigden als eerste in het WRC Masters Cup-klassement. De Duitse veteraan reed de Škoda Fabia RS Rally2 van Baumschlager Rallye&Racing ook naar een mooie zevende plaats in WRC2.

Bron: Škoda Auto