Net zoals in de TAC Rally, is het startveld in het Junior BRC beperkt tot een drietal jongeren. Met 13 wedstrijden op de kalender, kunnen de jongeren (-27 jaar) de wedstrijden waarin ze willen scoren selecteren, want slechts de 6 beste resultaten behaald in 7 genomineerde rally’s zullen meetellen in de eindstand. 

Junior BRC Logo

De twee koplopers in de tussenstand, Jonas Dewilde en Benoit Verlinde, zijn er niet bij. Zij hebben elk een zege en een tweede plaats behaald in twee deelnames. In de Rally van Wallonië kunnen ze op de leidersplaats het gezelschap krijgen van de jonge Brit Fraser Anderson, die in de Rally van Haspengouw de 18 punten van de tweede plaats scoorde. Met een overwinning op de snelle proeven van de Rally van Wallonië kan de Ford-rijder op gelijke hoogte komen. 

De belangrijkste concurrent van Anderson wordt Maxim Decock in zijn Opel Corsa Rally4, die in Tielt ongelukkig moest opgeven met een gebroken aandrijfas, wellicht het gevolg van een eerdere tik tegen een boordsteen. In Jambes zal Maxim Decock, deze keer genavigeerd door Kurt Declerck, eerst vertrouwen moeten zoeken op de snelle proeven, want vorig jaar ging hij hard van de baan. 

Corentin Fiasse SBR 2023

Dan heeft de 25-jarige Corentin Fiasse mooiere herinneringen aan zijn twee eerdere deelnames aan de Rally van Wallonië. Met een Renault Clio RS eindigde hij twee keer op een mooie ereplaats in klasse RC4. Fiasse kan met zijn Peugeot 208 Rally4 een gooi doen naar een eerste overwinning in het Junior BRC op voor hem bekende klassementsproeven. 

Stand Junior BRC: 1. B. Verlinde & J. Dewilde 43 punten; 3. L. Depotter 33; 4. L. Baudet 30; 5. P-M. Brasseur 28; 6. T. Heindrichs 25; 7. F. Anderson, A. Duville 18; 9. M. Decock 15; 10. L. Dhaene 14; 11. C. Fiasse 12; 12. T. Vronen 8; 13. V. Soupart 6; 14. N. Bruyneel 2 

Info & 📸 BRC Media