De auto verscheen eerder deze maand voor het eerst op de openingsronde van het Franse gravelkampioenschap, de Rallye Terre des Causses met Quentin Ribaud als voorwagen. Maar vandaag, 25 april, komt de Clio Rally3 officieel in aanmerking voor competitie na de geslaagde homologatie.

De auto zal al volgende week gebruikt worden op rally’s in Frankrijk en Italië. Oa. 3 Clio’s Rally3 zullen meteen aan de start staan van de Rallye Castine Terre d’Occitanie volgende week.

📸 Quentin Ribaud
De Clio Rally3 is puur een klantenauto – Renault zal geen enkel fabrieksprogramma uitvoeren – en kan nu besteld worden. Het wordt de tweede auto die wordt gehomologeerd voor de Rally3-auto van de FIA, naast de Ford Fiesta Rally3 van M-Sport Poland, die in 2021 voor het eerst de rallywereld betrad.
 

Info en foto’s Renault Clio Series / Quentin Ribaud.