Tom en Loïc mooi tweede in Junior WRC Rally Croatia!

William Creighton eindigde de eerste dag van de Croatia Rally met een voorsprong van negen seconden na een nek-aan-nek-gevecht met Laurent Pellier.

Pellier en Creighton wisselden op vrijdag scratches uit met tegengestelde bandenstrategieën, terwijl het gevecht heviger werd.

De rally kwam op zaterdagochtend abrupt ten einde toen Creighton van de weg gleed tijdens de openingsproef. Pellier kwam zo aan de leiding.

Het betekende dat Raul Hernandez even derde werd maar dan ook op de volgende KP door wielschade moest opgeven.

Zo kwam er een totale herschikking in de top drie waarbij Diego Dominguez naar de tweede plaats promoveerde terwijl Tom Rensonnet derde werd.

Tom Rensonnet en Loïc Dumont

Het volgende drama dat het Junior WRC trof, was dat de Fiesta Rally3 van Laurent Pellier getroffen werd door een probleem met de cilinderkop terwijl hij en bijrijder Marine Pelamourgues wanhopig hard werkten om het einde van zaterdag te bereiken en terug te keren naar de service.

De problemen van Pellier wakkerden Diego Dominguez aan en die probeerde druk uit te oefenen door harder te pushen. De Paraguayaan viel echter ook uit.

Eamonn Kelly profiteerde van het uitvallen van Dominguez en klom tegen het einde van de dag naar de derde plaats en naderde op Pellier samen met de als tweede geplaatsten Tom Rensonnet en Loïc Dumont.

Op zondagochtend kwam Creighton weer in actie met een zinderend tempo, vastbesloten om elke kans om Wolf Stage-punten te scoren te maximaliseren. Creighton bereikte wat hij van plan was, een reeks scratches en vier extra punten, wat hem een ​​totaal van 14 punten voor het weekend opleverde.

Pellier vertrok met het simpele doel om zijn Fiesta Rally3 zondag naar de finish van de rally te krijgen, maar de Croatia Rally zorgde voor nog meer drama toen Pellier niet meer dan 300 meter in KP 19 kwam en zich terug trok uit de rally.

Het drama was nog niet voorbij, want Tom Rensonnet leek aanvankelijk de volgende in de rij om de leiding over te nemen, totdat de Belg ook in de problemen kwam op dezelfde KP.

Het betekende dat Eamonn Kelly nu de rally leidde met nog maar één proef te gaan en een mooie bonus. De Ier reed een kalme en stabiele rit op de Wolf Power Stage en kwam over de streep om zijn eerste Junior WRC-overwinning te behalen. De tweede Ier in evenveel rally’s die dit jaar won in Junior WRC.

De Ierse teams Creighton en Kelly.
Tom en Loïc schitterend 2de!

Vanwege de chaos op zondagochtend eindigde Roberto Blach als derde in de rally nadat hij op zaterdag drie scratches had gereden. De Belg Rensonnet en Dumont wisten als tweede te eindigen, maar liepen toch teleurgesteld de overwinning mis.

Het JWRC podium

Uitslag en standen na Rally Croatia 2023:

Bron Junior WRC / 📸 JWRC – Loïc Dumont – William Creighton.