Team Principal Cyril Abiteboul

“Craig is gisteren begraven en het is een zeer emotionele tijd geweest voor ons allemaal. De emoties zijn nog steeds hard aanwezig en er is een verbazingwekkende stortvloed van verdriet geweest voor Craig, die een ongelooflijk persoon was om te kennen, als teamgenoot, concurrent en vriend.

Wat betreft het ongeval kunnen we zeggen dat Craig deelnam aan de PET in Kroatië. De wegomstandigheden waren glad en de auto gleed met relatief lage snelheid van de weg en kwam in aanraking met een houten hek (volgens andere bronnen aan 33km/u). Een paal van dit hek drong door het raam aan de bestuurderszijde de cabine binnen.

De test en het parkoers werden onmiddellijk gesloten en het medische team op de proef was snel ter plaatse.

We moeten vermelden dat James Fulton ongedeerd bleef bij de crash en ons hart gaat naar hem uit. We doen er alles aan om James op dit moment te steunen.

Craig werd vanaf de proef naar het ziekenhuis gebracht. Voor zover kan worden vastgesteld, was Craig op slag dood.

Craig Breen RIP

Hyundai Motorsport en de FIA ​​werken samen om alle aspecten van het incident te bekijken. Voor zover kan worden nagegaan, was er geen probleem met enig onderdeel van de auto, de banden of de veiligheidsuitrusting. De lokale politie heeft ter plekke een proces-verbaal opgemaakt.

Wat dit weekend en de Croatia Rally betreft, werd het duidelijk uit de feedback van alle belanghebbenden en Craig’s familie en vrienden, dat de competitieve geest van Craig had gewild dat de rally van dit weekend zou doorgaan en dat zijn teamgenoten zouden deelnemen.

We hebben lang nagedacht over hoe we dit moesten doen en hoe we Craig het beste konden eren. Daartoe betwisten we het evenement met twee auto’s, beide met een speciale livery ter ere van Craig, zijn Ierse roots en zijn geliefde Ierse rallygemeenschap.

Craig was een geweldig persoon en dat geldt ook voor zijn familie en vrienden. De rallygemeenschap heeft zich echt verenigd en het is een teken van de hoge waardering voor Craig.

Er zijn dit weekend een aantal initiatieven om Craig te eren. Naast onze speciale livery hebben we een condoleanceregister in onze hospitality-unit waar iedereen wordt uitgenodigd om het te ondertekenen. Dit wordt gedeeld met de familie.

Dit is alles wat we in dit stadium collectief te zeggen hebben.”

Vertaling Statement Huyndai Motorsport Gmbh / Foto Valmar Viisel