Het WRC keert na Mexico terug naar het Europese continent voor de vierde manche in Kroatië. Een editie die spijtig genoeg vooral in het teken zal staan van Craig Breen …

Logo WRC Rally Croatia 2023

Zagreb, waar ook het servicepark ligt, is de uitvalsbasis voor 20 KP’s van vrijdag tot zondagmiddag:

  • Op donderdag is er de Shakedown zo’n dertig kilometer ten westen van Zagreb “Okić” vanaf 09:00 (3,65 km)
  • Op vrijdag trekt de karavaan ten westen van Zagreb, waar de deelnemers de langste dag van het evenement zullen beleven met twee lussen van vier etappes (130,18 km) .
  • Opnieuw staan ​​er twee lussen van vier specials op het programma op zaterdag (116.60kms) wederom ten westen van de Kroatische hoofdstad.
  • De zondagochtend gaan we op weg naar het noorden van Zagreb met nog zo’n vijftig kilometer te gaan verdeeld over twee lussen van twee specials.

56 teams zijn ingeschreven met 4 Toyota’s Yaris Rally1 (Ogier, Rovanperä, Evans en Katsuta), 2 Hyundai’s i20 Rally1 (Neuville en Lappi). M-Sport met 2 Ford Puma’s Rally1 voor Tänak en Loubet.

In WRC-2 maar liefst 24 auto’s met oa. Solberg, Greensmith, Lindholm, Cais, Pajari, Gryazin, Rossel, Fourmaux, Munster en Ciamin. Het Ierse team van Joshua McErlean heeft zich rechtmatig en zonder mogelijks puntenverlies teruggetrokken voor deze rally (woensdag 19april 2023).

De deelnemers:

De timing:

Het parkoers (Google Maps): https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1imceaisgP2okRyIXzraYmWP79yr3N2o&usp=sharing


,📸 Toyota Gazoo DAM