TAC Tielt

BMA-teamleider Bernard Munster: “Om dit in minnelijke schikking te regelen heb ik de organisatie en de sportcommissarissen uitgelegd dat de procedure voor het opsporen van vervroegd vertrek niet correct is. Om dat te kunnen doen, moet een startlijn op de grond worden getrokken en een lasercontrolecel op 50 cm van de lijn worden geplaatst. In dit geval was er geen lijn getrokken, enkel een witte ronde midden op de weg. Anderzijds was de cel 87 cm ver … Bovendien moet de klok voor vroegtijdig vertrek worden aangesloten op de klok van de aftelklok, en dat was niet het geval. Maw de meting kon dus niet goed uitgevoerd worden” … De organisatie heeft overwogen alle valse starts te annuleren, maar de sportcommissarissen weigerden. “Daarom diende BMA een klacht in, maar werd afgewezen. Daarom gaat BMA in beroep en blijft vragen om afschaffing van de straftijd van Cédric Cherain.”

De Sportcommissie moet nu uiteindelijk een oordeel vellen en zolang blijft de uitslag onder voorbehoud.