Het FIA Environmental Accreditation Program, opgericht in 2011, is het toppunt van prestatie in het meten en verbeteren van de milieuprestaties in de autosport- en mobiliteitssector. Door duidelijk en consistent milieubeheer in de autosport en mobiliteit te introduceren, biedt het belanghebbenden een raamwerk op drie niveaus waartegen ze hun activiteiten kunnen accrediteren.

Deze prijs is een erkenning van een WRC Croatia Rally 2023 buitengewone toewijding aan het behoud en de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en het bevorderen van harmonie tussen gemeenschappen en het milieu.

Het FIA 3-sterren milieucertificaat volgt op de samenwerking met Energy Institute Hrvoje Požar (EIHP) uit Zagreb met als doel de berekening van de CO2-voetafdruk te bepalen en doelen en maatregelen voor de reductie ervan te definiëren.

EIHP heeft het onderzoek uitgevoerd met behulp van gegevens van de WRC Croatia Rally 2022. Het onderzoek is uitgevoerd in overeenstemming met het GHG-protocol en de ISO 14064-1:2018-norm.

Special Stages Videos

Crews are expecting 20 special stages this year as well. Check them out! Special stages

Info WRC Croatia Rally 2023