BRC Masters Logo
De strijd in de vierde manche van de BRC Master Cup belooft erg boeiend te worden. Op de snelle, gladde baantjes rondom Tielt komen nogal wat snelle 50ers aan de start. Onder hen Roger Hodenius, de winnaar van de tweede manche in Vresse-sur-Semois. De Nederlander zorgt in de TAC Rally voor een Belgische primeur, want hij zal als eerste in het Kroon-Oil BRC een Škoda Fabia RS Rally2 aan de start brengen. We zijn benieuwd naar de tijden van de nieuwe bolide, die volgens velen de nieuwe referentie is in de categorie.

Toch zal Hodenius het niet makkelijk krijgen in Tielt, want met Bert Coene staat er een lokale specialist aan de start met een Ford Fiesta R5. Ook titelverdediger Jimmy D’hondt is van de partij, net als Richard Pex met zijn vertrouwde Citroën C3 Rally2.

Bij de GT’s start Henri Schmelcher bij de Masters, maar het meeste weerwerk moet Hodenius verwachten van Paul Lietaer met zijn snelle Opel Ascona 400. De snor is altijd bijzonder snel in Tielt. En laten we niet vergeten dat de leider in de BRC Master Cup ook aan de start komt. Franky Boulat zal in de eerste plaats strijden voor de overwinning in de M-Cup, maar hij zal zeker ook zijn collega Masters in het oog houden. 

Kortom, het belooft een erg open strijd te worden in de Master Cup in Tielt. Afspraak zaterdag 8 april voor een dag vol top autosport in de TAC Rally.
 

Christiaan Spelmans in extremis aan de start

In de 2WD Trophy heeft Christiaan Spelmans de smaak te pakken. Daags na zijn overwinning in de Rallye des Ardennes, schreef hij zich nog in extremis in voor de TAC Rally. Meteen een serieuze kandidaat voor de overwinning, al is het gladde asfalt van de TAC Rally onbekend terrein voor de Limburger. 

Dat is zeker niet het geval voor Stefaan T’joens, 10-voudig VAS-kampioen en vorig jaar tot de laatste wedstrijd mee in strijd voor de titel in de 2WD Trophy. T’joens neemt het opnieuw op tegen lokale specialist Jony Vande Walle, die vorig seizoen zijn thuisrally won. 

Bron BRC Media