Een fantastisch decor voor een toprally”

Logo Aarova Oudenaarde Rally

In het gezellige Saint-Sauveur stelde Club Superstage samen met de gemeente Frasnes-lez-Anvaing, vandaag de Aarova Oudenaarde Rally 2023 voor. Op zaterdag 19 augustus wordt de 8ste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship verreden. Net zoals vorig jaar, worden twee klassementsproeven verreden in Oost-Vlaanderen en twee in Henegouwen.

Op het terras van restaurant Les Marronniers in Saint-Sauveur, met als achtergrond een schitterend panorama over het Pays des Collines en de Vlaamse Ardennen, werd de organisatie welkom geheten door Sébastien Dorchy, Eerste Schepen van de gemeente Frasnes-lez-Anvaing. 
“De gemeente staat volledig achter de organisatie van de Aarova Oudenaarde Rally. We hebben ook onze schouders mee onder een duurzaamheidsproject gezet om de CO2-uitstoot te compenseren door het aanplanten van bomen. Bovendien zijn we heel blij met de promotie naar het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, wat de bekendheid en de uitstraling van onze prachtige regio zeker ten goede zal komen. Frasnes-Lez-Anvaing, Saint-Sauveur en de prachtige Pays des Collines zullen niet alleen op de nationale televisie, maar ook wereldwijd te zien zijn.”

Wat het programma betreft, kondigde Alain Penasse namens Club Superstage aan dat er één nieuwe klassementsproef verreden zal worden. “Het concept van de wedstrijd blijft hetzelfde, met drie lussen van 4 klassementsproeven, verdeeld over twee proeven in Oost-Vlaanderen, De Bruwaan en Kruisem, en twee in Frasnes-Lez-Anvaing, de nieuwe proef Anvaing en de proef van Pays des Collines. De regroup blijft in Saint-Sauveur, een gekende locatie in de Belgische rallysport. Het servicepark blijft in industriezone De Bruwaan in Oudenaarde en op vrijdagavond wordt op de Markt in Oudenaarde een ceremoniële start georganiseerd,” aldus de voorzitter van Club Superstage.

Enkele rijders die op zaterdag 19 augustus aan de start komen, waren ook van de partij in Saint-Sauveur. Onder hen Patrick Snijers, die de historic Porsche 911 van Rudy Buysse zal besturen. “Vorig jaar heb ik de strijd in Historic gewonnen met de Ford Escort Mk1 van Rudy. Deze keer zal ik zijn Porsche, een echte 3,0 Gr.4, besturen. Deze wedstrijd heeft voor mij ook een bijzondere betekenis, want mijn allereerste internationale rally was in 1978 de laatste editie van de 24 Uren van Ronse,” aldus Patrick Snijers. Niels Reynvoet, in 2021 op het podium in Oudenaarde, hoopt goed te scoren in zijn thuisrally. “Tegen die tijd zal ik de Citroën C3 Rally2 helemaal onder de knie hebben. Het blijft mijn thuisrally, dus daar moet ik goed scoren. Twee keer ging het prima in de regen, maar ook bij droog weer zal het wel lukken,” aldus Reynvoet.
Nicolas Stampaert heeft een woning gekocht op een boogscheut van de proef Pays de Collines. Ook voor de Škoda-rijder is de Aarova Oudenaarde Rally een afspraak voor eigen publiek. “Als je dit schitterende landschap ziet, dan besef je wel waarom ik naar deze regio ben gekomen,” lacht Nicola. “Bovendien zijn de klassementsproeven fantastisch om te rijden. Ik wil me in augustus tonen met de Škoda, maar ik wil me zeker ook amuseren, want er zullen veel vrienden en supporters komen kijken!”

Lander Depotter won vorig weekend de openingsmanche van de Renault Clio Trophy in de Rallye des Ardennes. In eigen streek wil de student informatica zijn terreinkennis benutten. “Voor mij is het zeker een voordeel dat deze wedstrijd op de kalender van de Clio Trophy staat, want ik kwam hier vorig jaar ook aan de start. Natuurlijk mik ik op een overwinning!”

Voor Bror Lehoucq (BMW M3) en Pieter Vanderhauwaert (Opel Manta), beiden uit Saint-Sauveur, geeft het een uniek gevoel om het in eigen streek op te kunnen nemen tegen de voltallige Belgische rallytop. “De omstandigheden waren vorig jaar door het regenweer zeker niet optimaal voor een achterwielaandrijver, maar we hebben er toen enorm van genoten. Dat zal in augustus niet anders zijn!”
Blokkeer vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus alvast in je agenda voor een prachtige Aarova Oudenaarde Rally 2023.

Info VZW Superstage