Rallye des Ardennes

In de derde manche van het Junior Belgian Rally Championship kregen de deelnemers een nieuw parcours voor de wielen. De proeven van de Rallye des Ardennes bleken, in combinatie met het regenweer, bijzonder uitdagend en verraderlijk. In deze moeilijke omstandigheden voelde Lander Depotter, genavigeerd door Jasper Maelfait, zich uitstekend in zijn sas. De 20-jarige piloot uit Avelgem domineerde de wedstrijd van start tot finish met zijn Renault Clio Rally5.

Junior BRC Logo

“De eerste twee klassementsproeven waren heel technisch en lagen er heel verraderlijk en modderig bij. We reden een vlot tempo, zonder overdreven aan te vallen, maar toch bleek dat we een kleine kloof hadden geslagen. De twee andere proeven waren sneller en vergden een rijstijl zoals op circuit. Daar was het moeilijker om het verschil te maken. Toen ik in de tweede ronde mijn voorsprong nog wat kon vergroten, hadden we een marge die we de rest van de dag konden controleren. Ik had zelf niet verwacht dat het zo goed zou gaan, want ik had hier nog nooit gereden,” vertelde Lander Depotter, de nieuwe leider in het Junior BRC.

Pierre-Manuel Brasseur stuurde zijn Clio Rally5 naar de tweede plaats. “Ik ben heel tevreden. Ik merkte dat Lander op de gladde stroken met veel modder meer vertrouwen had. Ik heb me op de tweede plaats geconcentreerd,” vertelde Brasseur, die na een straftijd van een minuut nog nipt 3 seconden voorsprong had op Lyssia Baudet, de jongedame die de kleuren van het RACB National Team verdedigt.
“Ik wist niet dat Pierre-Manuel straftijd had gekregen, anders had ik op de laatste proeven nog wat harder kunnen aanvallen,” vertelde Lyssia. “Ik ben wel superblij over onze wedstrijd. Vanaf het begin zaten we in het goede ritme op dit moeilijke parcours.”

Aaron Duville miste nog wat ervaring in de Clio Rally5 om dichter bij de top 3 aan te sluiten. In de openingsronde verloor hij op KP 3, Fonds de Lesse, een halve minuut door een uitstapje in een modderig veld. Hij werd mooi vierde, voor Lander Dhaene, die met zijn Clio in de openingsronde op een muurtje knalde en daardoor heel wat tijd verloor. Zijn serviceteam kon de achtertrein weer recht trekken, zodat hij nog vijfde werd, voor neofiet Thomas Vronen en Valentin Soupart, die eveneens een paar minuten in een drassige weide vast zat.

Volgend weekend staat de vierde manche van het Junior Belgian Rally Championship op het programma: de TAC Rally in Tielt.

Stand Junior BRC: 1. L. Depotter 33 punten; 2. L. Baudet 30; 3. P-M. Brasseur 28; 4. J. Dewilde & T. Heindrichs 25; 6. F. Anderson, A. Duville & B. Verlinde 18; 9. M. Decock 15; 10. L. Dhaene 14; 11. C. Fiasse 12; 12. T. Vronen 8; 13. V. Soupart 6; 14. N. Bruyneel 2

Info / 📸 BRC Media