Ook in de 2WD Trophy hebben de deelnemers voortaan een schrapresultaat. Ze mogen de beste 6 resultaten inbrengen behaald in hun 7 genomineerde wedstrijden. In principe zijn dit de eerste 7 wedstrijden die ze rijden, tenzij de deelnemer vooraf meldt dat hij een wedstrijd niet mee wil laten tellen.

BRC 2WD Trophy


De winnaars van de eerste twee manches zijn er niet bij in Dinant, waar het veld aangevoerd wordt door de morele winnaar van Haspengouw, Christiaan Spelmans, die door pech achteruit werd geslagen. Laurent Vanton kiest deze keer voor een Renault Clio, net als Grégory Sacre en Revillod Valery. Nicolas Vanderweerde zet een Peugeot 306 in, terwijl Christophe Doeran kiest voor een Peugeot 206.

Met in totaal 20 deelnemers in de 2WD Trophy hebben ook de deelnemers die met conventionele banden rijden de weg gevonden naar de Rallye des Ardennes, de nieuwkomer op de nationale kalender.