BRC Masters Logo

In de Rallye des Ardennes komen de winnaars van de eerste wedstrijden in de BRC Master Cup niet aan de start. Geen Roger Hodenius, geen Marc Timmers, geen Jimmy D’hondt. Van alle rijders die al punten achter hun naam hebben staan, komt enkel Dirk Deveux aan de start in Dinant, als favoriet in het Historic BRC.

Maar, dat wil niet zeggen dat de strijd in deze Rallye des Ardennes, een nieuwe manche op de kalender van het Kroon-Oil BRC, niet spannend zal zijn. Jourdan Serderidis, tweevoudig winnaar van de Rallye des Ardennes, lijkt op papier het best gewapend met de VW Polo GTI Rally2 van SXM. Hij zal vooral weerwerk krijgen van de snelle GT’s van Laurent Leonard (Porsche), Stefaan Prinzie (Alpine) en Chris Vandamme (Alpine).Verder vinden we vooral snelle “routiniers” terug in Historic, met Patrick Deblauwe, Johnny Delhez, Vincent Prégardien, Michel Vandergeeten en Dirk Vermeersch. Paul Fraikin, genavigeerd door dochter Laetitia, gaat zijn kans in NCM met een BMW 325i.

BRC 2WD logo

Christiaan Spelmans voert het peloton aan

Ook in de 2WD Trophy hebben de deelnemers voortaan een schrapresultaat. Ze mogen de beste 6 resultaten inbrengen behaald in hun 7 genomineerde wedstrijden. In principe zijn dit de eerste 7 wedstrijden die ze rijden, tenzij de deelnemer vooraf meldt dat hij een wedstrijd niet mee wil laten tellen. De winnaars van de eerste twee manches zijn er niet bij in Dinant, waar het veld aangevoerd wordt door de morele winnaar van Haspengouw, Christiaan Spelmans, die door pech achteruit werd geslagen. Laurent Vanton kiest deze keer voor een Renault Clio, net als Grégory Sacre en Revillod Valery. Nicolas Vanderweerde zet een Peugeot 306 in, terwijl Christophe Doeran kiest voor een Peugeot 206. Met in totaal 20 deelnemers in de 2WD Trophy hebben ook de deelnemers die met conventionele banden rijden de weg gevonden naar de Rallye des Ardennes, de nieuwkomer op de nationale kalender.

Bron & Foto’s BRC Media