Gino Bux en Anthony Bourdeaud’hui, een van de titelkandidaten in het Belgisch Rallykampioenschap, staan op zaterdag 1 april aan de start van de Rallye des Ardennes. Het duo start in de regio rond Dinant een nieuwe samenwerking met Sarrazin Motorsport.

Het Belgisch Rallykampioenschap kent een vliegende start van het seizoen, met niet minder dan vier wedstrijden in zeven weken tijd. Na de Rally van Haspengouw eind februari en vervolgens de South Belgian Rally midden maart, maakt de nationale competitie zich op voor de Rallye des Ardennes op zaterdag 1 april en een week later al voor de TAC Rally.

Gino Bux, vicekampioen van België in 2022, mikt dit jaar op de nationale titel. Om daarin te slagen, heeft hij ingezet op de Volkswagen Polo GTI Rally2. “Echt een fantastische auto om te besturen!” bevestigt de 32-jarige inwoner van Malmedy. “De South Belgian Rally kwam vroegtijdig tot een einde door een schuiver, maar ik heb enorm veel plezier beleeft aan het stuur sinds het begin van dit seizoen en ik ben meer dan ooit overtuigd van het potentieel.”

DSC 3103 Modifier Min

Na een vierde plek aan de eindmeet van de Rally van Haspengouw mikken Gino en corijder Anthony Bourdeaud’hui op een eerste gezamenlijke podiumplaats tijdens de twee volgende wedstrijden: de Rallye des Ardennes en de TAC Rally. Met een aanpassing: ze nemen plaats aan boord van een Volkswagen Polo GTI Rally2 ingezet door Sarrazin Motorsport.

“Eerst en vooral wil ik SXM bedanken voor vele prachtige momenten in 2022 en begin dit seizoen”, legt Gino uit. “Dankzij hen heb ik mijn eerste seizoen in de topcategorie kunnen betwisten en ik zal nooit onze podiumplaatsen vergeten en wat we samen beleefd hebben. Op persoonlijk vlak voel ik echter dat ik nood heb aan een verdere evolutie en daarvoor had ik een andere omgeving nodig. Ik kreeg een interessante aanbieding van Stéphane Sarrazin om zijn team te vervoegen. Hij is een gewezen fabrieksrijder in het Wereldkampioenschap Rally, met een Grote Prijs Formule 1 op de teller en drie poleposities in de 24 Uur van Le Mans, en dus een complete rijder die ik al sinds mensenheugenis bewonder. Hij en zijn team hebben een karrenvracht aan ervaring met de Polo GTI Rally2 en, dat is duidelijk, ze willen die delen met ons zodat wij progressie kunnen boeken. In mijn evolutie als rijder zal het sowieso een pluspunt zijn om te kunnen profiteren van de goede raad van Stéphane.”

Gino Bux en Anthony Bourdeaud’hui trekken dus met veel honger om bij te leren naar de volgende drie manches van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. “In het begin van het jaar stond onze deelname aan de Rallye des Ardennes niet op de planning”, zegt de rijder in de kleuren van de Belgian VW Club. “Maar na onze schuiver in de South Belgian Rally wilden we zo snel mogelijk weer aan de slag en punten scoren voor het kampioenschap, want de titel blijft ons doel dit jaar. Na de Ardennen concentreren we ons meteen op de TAC Rally.”

Op zaterdagochtend krijgt de Volkswagen Polo GTI Rally2 – voortaan uitgerust met een nieuwe jurk – een duo aan boord dat hypergemotiveerd is om zich opnieuw te lanceren in het kampioenschap!

Foto’s : Quentin Carpentier / Info Belgian VW Club