Begin december 2021 Rally Spa … zelden iemand met zo’n brede smile gezien als Junior Planckaert. Veel gelukkiger kan iemand niet worden denk je dan ….

Tot gisteren misschien toen Junior Planckaert ( in het bijzijn van co Jens Vanoverschelde ) aankondigde een stap verder te zetten in zijn rallycarrière. En dit met een Škoda Fabia Rally2 van SXM Competition. Op het programma niet minder dan 7 BRC-manches te beginnen met de Rallye des Ardennes binnen een goede week.

“Het programma is een geweldige uitdaging, want ik heb nog maar 4 rally’s gereden, maar ik begin aan het project met ambitie. Dit is alles wat ik ooit heb willen doen. Ik ga er alles voor doen, want ik wil mezelf bewijzen als rallyrijder. Dit programma rijden met een topwagen, dat had ik nooit durven dromen. Ik kijk al uit naar de TAC Rally, waar mijn pa in 1995 al gereden heeft. In Ieper aan de start staan, dat is ook een droom die in vervulling gaat! Ik besef dat ik nog heel veel te leren heb, maar het schrikt me zeker niet af!”

En Junior Planckaert kijkt ook uit naar de eerste strijd met… Tom Boonen. “Ik heb Tom meteen een berichtje gestuurd toen ik hoorde dat hij in Haspengouw zou rijden. Hopelijk stapt hij dit seizoen ook over op een Rally2…”

Facebook Junior Planckaert 23.03.2023

Het programma van Junior Planckaert en Jens Vanoverschelde:

Rallye des Ardennes

TAC Rally

Rally van Wallonië

Ardeca Ypres Rally

A&D Omloop van Vlaanderen

East Belgian Rally

Spa Rally

📸 Vincent Verstraete